Van Kasteren heeft drie kandidaat-opvolgers
Tom Meeusen, de huidige kopman van Telenet-Fidea
vrijdag 13 november 2015 om 14:11

Van Kasteren heeft drie kandidaat-opvolgers

Hans van Kasteren doet na het lopende veldritseizoen definitief afstand van zijn ploeg Telenet-Fidea. De 60-jarige Nederlander riep dat eerder al eens in 2011. “Maar deze keer is het menens”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

‘Geen centenkwestie’
“Ik wil niet één, maar twee stappen terugzetten”, gaat Van Kasteren verder. “En ja, ik heb al gesprekken gevoerd met geïnteresseerde kandidaten. Ik zat met vier partijen rond de tafel, één van de vier heb ik al geschrapt. Dat maakt dat er nog drie kandidaten overblijven. Een centenkwestie wordt het niet. Ik kies straks niet voor het hoogste bod. Het zal vooral een inhoudelijke beslissing zijn. De persoon aan wie ik de leiding van Telenet-Fidea overdraag, moet bereid zijn mijn werk voort te zetten, met respect voor de klemtonen die ik al jaren leg: aandacht voor de jeugd en streven naar topkwaliteit. Wie de grootste toegevoegde waarde biedt, maakt de meeste kans.”

Aflopend sponsorcontract
In 2011 wilde Van Kasteren de macht binnen de ploeg van Corné van Kessel, Thijs van Amerongen en Niels Wubben ook al overdragen, toen hij in één winter pronkstukken Zdeněk Štybar en Kevin Pauwels verloor. “Het contract met Telenet en Fidea loopt nog tot 31 december 2017. Het is daarom ook belangrijk dat de persoon in kwestie zich kan vinden in onze sponsors en ook onze sponsors moeten akkoord gaan met mijn keuze. Een van de kandidaten is momenteel in het wegwielrennen actief, een andere kandidaat houdt zich meer bezig met het organiseren van wedstrijden. Laten we zeggen dat het niet meteen voor de hand liggende namen zijn. De komende maanden gaan we verdere gesprekken voeren zodat ik op 1 maart, aan het eind van het huidige veldritseizoen, mijn ei gelegd zal hebben.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
13 november 2015 14:26
Ben benieuwd ... maar k wacht wel af tot het definitief bekend is.

Inderdaad heeft deze ploeg nogal wat renners voortgebracht, Stybar, Kevin Pauwels, maar ook Vervecken, Van Santvliet, Bart Wellens, Vantornout, Drucker, Dlask, Baestaens, Rob Peeters (tussenstop), Wout van Aert, Joeri Adams
13 november 2015 17:13
Ik ben benieuwd, het zal ongetwijfeld een Vlaming worden. Of Adri van der Poel, zou lachen zijn.

De ploeg mist de laatste seizoenen wel een echt kanon. Meeusen is goed, maar niet continu top 3.
13 november 2015 17:40
Een ploeg voor vd Haar?
13 november 2015 17:47
@Mark91
van der Haar heeft een perfecte ploeg waar hij ook op de weg in de World-Tour kan rijden. Dus ik denk het niet ;).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.