‘Vanaf 1999 dopingprogramma bij Rabobank’
zondag 23 december 2012 om 10:42

‘Vanaf 1999 dopingprogramma bij Rabobank’

Rabobank 2006

foto: Sirotti

Een anonieme bron heeft tegenover de NOS verklaard dat er binnen de Rabobankploeg wel degelijk sprake was van een dopingprogramma. ”Ga er maar vanuit dat negentig procent van het peloton epo gebruikte en dat moest ook wel”, aldus de anonieme bron.

Het tot stand komen van het programma kwam voort uit de slechte Tour de France van 1999. ”We zijn als ploeg bij elkaar gaan zitten en hebben gezegd: Jongens, we worden ineens door renners voorbij gereden die in het verleden tot de middenmoot behoorden van het peloton. Er is iets aan de hand. We zeiden: we kunnen twee kanten op; of we stoppen of we gaan ook gebruiken. En dat is toen gebeurd”, zo besluit de bron. Dit zou allemaal onder de vleugels van Geert Leinders gebeurd zijn.

Michael Boogerd wilde in eerste instantie niet reageren tegenover de NOS. ”Ga eerst maar eens bij mijn ploeggenoten langs, want als ik hier als enige ga zeggen wat ik allemaal weet, ben ik straks de kop van Jut”, zo antwoordde Boogerd op de vraag of hij ooit verboden middelen heeft gebruikt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.