Vansummeren past voor openingsweekend
foto: ©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
maandag 22 februari 2016 om 10:12

Vansummeren past voor openingsweekend

Johan Vansummeren moet forfait geven voor het Belgische openingsweekend. De AG2R La Mondiale-renner kampt met problemen, maar weet niet wat eraan scheelt. “De ploeg oordeelde dat starten geen zin heeft, omdat het toch niet gaat”, vertelt de Belg aan Het Belang van Limburg.

Onderzoek
De 35-jarige Vansummeren moest in de Tour of Oman ook al snel opgeven. Hij zal nu een aantal medische testen ondergaan om te achterhalen wat het probleem is. “Het liep in Oman niet zoals ik gewild had. Ik reed rond zonder power in de benen. Ik ga de komende dagen weer langs bij verschillende specialisten. Zowel de ploeg als ikzelf wil absoluut weten wat er scheelt.” Door het passen voor het openingsweekend mist Vansummeren Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2016 10:22
Heb net op de startlijst gekeken van de omloop, vanmarcke staat er niet op ik dacht dat ie wel ging
Gaat vanmarcke naar strade bianche?
22 februari 2016 10:26
@Raafje: nee, geen openingsweekend voor Vanmarcke, dat zei hij in januari al.

Heel vervelend voor Vansummeren, wel een renner waar ik respect voor heb. Nooit te beroerd om te werken, op welk terrein ook. Een redelijk ideale ploeggenoot.
22 februari 2016 10:43
@raafje sep start in de strade
22 februari 2016 11:08
Toch jammer voor Vansummeren. Hij zal het toch moeten gaan hebben van deze koersen. De echter kasseienklassiekers gaat het niet meer worden.
22 februari 2016 15:34
@Chaba
Alleen leek het altijd al alsof hij te kort kwam voor de topklassiekers en toen won hij plots in Roubaix, dus zeg nooit nooit... ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.