Veelzijdige Jelle Vermoote wordt prof bij Bingoal WB
foto: Cor Vos
woensdag 4 oktober 2023 om 10:45

Veelzijdige Jelle Vermoote wordt prof bij Bingoal WB

Jelle Vermoote zal volgend jaar zijn profdebuut maken in het tenue van Bingoal WB. De 22-jarige renner kwam dit seizoen uit voor Circus-ReUz-Technord, de opleidingsploeg van Intermarché-Circus-Wanty, maar heeft nu een tweejarig contract getekend bij de Waalse formatie.

Vermoote wist zich dit seizoen op de weg meerdere keren te onderscheiden. Zo werd hij tweede in de nationale koers Province Cycling Tour en de Klimkoers Herbeaumont U23, snelde hij naar meerdere top 10-noteringen in de Tour de Namur maar werd hij bovenal vierde in Le Tour de Bretagne Cycliste (2.2) en veertiende in de U23-versie van Gent-Wevelgem.

Vermoote – die dit seizoen ook mocht opdraven in de Giro Next Gen – komt niet alleen in actie op de wegfiets. We kennen de jonge renner ook in zijn hoedanigheid als crosser. Afgelopen winter reed hij een gemengd veldritprogramma met de nodige U23- en elitecrossen. Zijn beste uitslag behaalde hij op het BK voor beloften: in Lokeren werd hij vijfde. De Belgische titel ging die dag naar Witse Meeussen.

Zijn nieuwe ploeg Bingoal WB wist zich de voorbije weken al te versterken met de Brit Tom Portsmouth, Luca De Meester en de Italiaan Davide Persico. Portsmouth en De Meester promoveren vanuit de opleidingsploeg naar de hoofdmacht van Bingoal WB, Persico komt dan weer over van de gerenommeerde Italiaanse opleidingsformatie Team Colpack Ballan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.