Veldrijdster Ellen Van Loy pakt op haar 40ste haar eerste Belgische titel… op de weg
© Twitter PS-Bingoal
Nico Dick
maandag 21 juni 2021 om 09:02

Veldrijdster Ellen Van Loy pakt op haar 40ste haar eerste Belgische titel… op de weg

Interview Ellen Van Loy werd elfde op het BK in Waregem. Daarmee was de Kempense wel de beste clubrenster en dat leverde haar de driekleur op. “Leuk dat ik deze kan meenemen naar huis. Al wist ik zelf niet dat ik de eerste clubrenster was”, lachte ze. “Daar was ik tijdens het kampioenschap niet mee bezig.”

Er werden bij de vrouwen in Waregem drie nationale titels uitgereikt. Lotte Kopecky was de beste eliterenster, Alana Castrique de beste belofte en Ellen Van Loy kreeg de driekleur bij de clubrensters omgord. Van Loy vormt deze zomer een team met haar ploeggenotes van Vondelmolen-De Ceuster (Suzanne Verhoeven en Julie Brouwers) én de rensters van Pauwels Sauzen-Bingoal (op het BK alleen Laura Verdonschot).

Misschien nog belangrijker dan die tricolore is het feit dat Van Loy op 40-jarige leeftijd gewoon netjes standhield in het pelotonnetje van amper achttien rensters dat op de Verbindingsweg voor de tweede plaats sprintte. “Ik heb nochtans een atypische zomer achter de rug”, vertelde Van Loy na afloop.

Covid
“Door een eerdere Covid-besmetting heb ik te weinig wedstrijden gereden om hier echt met een topgevoel aan de start te staan”, luidt het. “Maar op kampioenschapsdagen kan ik dikwijls iets meer. Bovendien kan ik het in wegwedstrijden wel best lang trekken als het over een afvallingsrace gaat. Dat was vandaag ook het geval.”

“Dan was het de vraag of er voor mij nog andere clubrensters geëindigd waren of niet. Eerlijk? Ik was er niet mee bezig. Ik ben me gewoon blijven positioneren en eenmaal we de laatste rechte lijn opdraaiden, was het kwestie van zo snel mogelijk de finish te bereiken hé. Blijkt dat ik de eerste clubrenster ben. Leuk meegenomen.”

Laatste seizoen
“Of ik met deze driekleur mag rijden? Geen idee, eigenlijk. Het overvalt me ook. Dat zal de komende dagen wel duidelijk worden. Maar het idee erachter vind ik wel fijn. En sowieso kan ik er ook mee trainen als ik wil.” Van Loy verliet eind februari Baloise-Trek voor Vondelmolen-De Ceuster, waar ze haar laatste seizoen als renster zal afwerken. Daarna wordt ze coach binnen de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.