Victor Campenaerts, Stef Clement, Robbe Ghys, Boels Ladies Tour
foto: Sirotti
maandag 27 augustus 2018 om 20:00

Victor Campenaerts, Stef Clement, Robbe Ghys, Boels Ladies Tour

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de gevallen Victor Campenaerts, de herstellende Stef Clement, de sleutelbeenbreuk van Robbe Ghys en enkele selecties voor de Boels Ladies Tour.

Victor Campenaerts slechts geschaafd

Victor Campenaerts heeft aan zijn valpartij in de derde etappe van de Vuelta a España geen ernstige verwondingen overgehouden. De Belg van Lotto Soudal werd na afloop nagekeken door de ploegarts, maar daarbij kwamen geen kwetsuren aan het licht. Wel heeft hij een flinke schaafwond aan zijn achterwerk. Campenaerts maakte op 43 kilometer van de streep met nog drie anderen de oversteek naar de kopgroep. Zo’n vijftien kilometer later zat het peloton de vluchters echter op de hielen; in een poging de boel vooraan opnieuw in gang te trekken, schoof de Belg onderuit en was zijn rol in de etappe uitgespeeld.


Stef Clement weer terug op de fiets

Stef Clement staat al sinds de Tour de Romandie langs de kant met rugklachten, maar de 35-jarige renner van LottoNL-Jumbo zit intussen weer op de fiets. Hij postte vandaag op Twitter een foto van zijn kilometerteller, waarop te zien was dat hij weer een uurtje had gereden. “Het gaat met kleine stapjes en ik heb nog een lange weg te gaan, maar dit zou het begin moeten zijn van mijn terugkeer”, schreef hij erbij.


Gebroken sleutelbeen voor pistier Robbe Ghys

Robbe Ghys heeft op het EK Baanwielrennen voor beloften in het Zwitserse Aigle zijn sleutelbeen gebroken. De Belgische pistier kwam ten val in de afvalkoers van het omnium en moest opgeven; daarop kwam de breuk aan het licht. “Er waren drie uur nodig om de splinters te verwijderen, maar gelukkig is het geen complexe breuk”, meldde zijn ploeg Sport Vlaanderen-Baloise. Eerder deze maand pakte hij samen met Kenny De Ketele in Glasgow tijdens het EK Baanwielrennen voor eliterenners de Europese titel op de koppelkoers. De Belgen hadden op het spectaculaire onderdeel met 60 punten de hoogste score.


Van Vleuten met Mitchelton-Scott in Boels Ladies Tour

Annemiek van Vleuten verdedigt in de Boels Ladies Tour haar titel; dat doet ze in de kleuren van haar ploeg Mitchelton-Scott. De winnares van de Giro Rosa won vorige week nog de eerste editie van de Veenendaal-Veenendaal Classic in de kleuren van de Nederlandse selectie. “Koersen op mijn thuisgrond is speciaal en na mijn overwinning in Veenendaal vorige woensdag realiseerde ik me hoe tof het is om te koersen in je trainingsgebied”, zegt Van Vleuten. “Daardoor kreeg ik nog meer zin in deze editie van de Boels Ladies Tour, waarin ik een proloog mag rijden in mijn regenboogtrui op maar vijftien kilometer van mijn thuis.”

Mitchelton-Scott voor de Boels Ladies Tour
flag-be Jolien D’hoore
flag-au Gracie Elvin
flag-au Sarah Roy
flag-au Amanda Spratt
flag-nl Annemiek van Vleuten
flag-nz Georgia Williams


Sunweb schuift Ellen van Dijk naar voren

Ellen van Dijk eindigde telkens in de top drie bij haar laatste vijf deelnames aan de Boels Ladies Tour en is daarmee de vooruitgeschoven pion bij Sunweb; in 2013 won de ze koers bovendien. Ook Lucinda Brand eindigde in 2015 al eens op het podium. “We hebben dus een sterke ploeg om onze klassementsambities na te streven”, zegt ploegleider Hendrik Werner. “We zullen geconcentreerd blijven om in de best mogelijke positie aan de beslissende laatste ritten te beginnen.”

Sunweb voor de Boels Ladies Tour
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Ellen van Dijk
flag-ca Leah Kirchmann
flag-nl Floortje Mackaij
flag-dk Pernille Mathiesen
flag-nl Julia Soek


WaowDeals zonder oud-winnaar Marianne Vos

WaowDeals trekt naar de Boels Ladies Tour zonder viervoudig winnaar Marianne Vos, die met het oog op de vroege start van het crossseizoen in de Bretagne Classic Ouest-France haar laatste wedstrijd op de weg heeft gereden. “Hoe goed de moraal en het zelfvertrouwen ook zijn, we hebben niet de uitgesproken favorieten in huis voor het algemeen klassement en ritzeges. Vanuit de underdogpositie gaan we toch proberen een mooie vorm aan de Boels Ladies Tour te geven. Het is aan ons om een neusje te hebben voor de juiste ontsnapping”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens.

WaowDeals voor de Boels Ladies Tour
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Yara Kastelijn
flag-nl Anouska Koster
flag-nl Riejanne Markus
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-il Rotem Gafinovitz


Boels-Dolmans met sterkste formatie naar ’thuiskoers’

Boels-Dolmans staat met een ijzersterke selectie aan de start van de Boels Ladies Tour, die ook wel als ’thuiskoers’ wordt gezien door de ploeg. De ploeg verschijnt met wereldkampioene en winnares van de Ladies Tour in 2016, Chantal Blaak aan de start. Ook Anna van der Breggen, die vorig jaar tweede werd in het klassement, staat aan het vertrek. Amalie Dideriksen voegt zich daarbij, naast Luxemburgs kampioene Christine Majerus, Amy Pieters en Megan Guarnier. De eindzege is het hoofddoel van de ploeg.

Boels-Dolmans voor de Boels Ladies Tour
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Chantal Blaak
flag-us Megan Guarnier
flag-dk Amalie Dideriksen
flag-lu Christine Majerus
flag-nl Amy Pieters

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2018 20:18
Denk dat Clement wel bijtekent. Is een trouwe knecht die snoei hard kan rijden. Ook bergop.
  27 augustus 2018 21:47
  Jawel mee eens hoor. Maar is het eigenlijk bekend of Clement zelf de ambitie heeft om volgend jaar nog te koersen of wil hij gewoon dit jaar zijn carrière goed afsluiten ? Als hij door wil gaan krijgt hij hopelijk wel een contract nog bij deze ploeg. Mits er voldoende vertrouwen is in een goed herstel.
27 augustus 2018 21:06
Goed te lezen dat bijna alle Nederlandse toppers aan de start staan van de Boels Tour.
27 augustus 2018 21:27
Campie, malloot
27 augustus 2018 21:31
Wel mooi dat Campenaerts stelt dat als hij gister niet bewust had laten lopen, hij vandaag alleen met de boni seconden de rode trui wel had kunnen pakken...

Gelukkig is realisme wel aan hem besteed en was hij gister als hij niet `had laten lopen` inderdaad mischien alleen nog net achter valverde, maar sowieso wel als tweede geeindigd, voor Kwiatkowski!

Mooie en sterke renner... maar dat ego van hem :)
27 augustus 2018 21:45
Dat nieuws over Clement had wat mij betreft wel als apart berucht geplaatst mogen worden hier.

Voor een renner waarvan gevreesd werd dat zijn carrière wellicht gevaar liep is dit groot (goed) nieuws!
27 augustus 2018 21:52
“Er waren drie uur nodig om de splinters te verwijderen"

Is het normaal dat je zoveel splinters in je lijf hebt als je valt op de baan? Hoe kan het dan dat ze niet elke 10m lek rijden? Of is dit een slechte baan?
  27 augustus 2018 23:18
  Ik denk niet dat die botsplinters normaliter op de baan liggen
  28 augustus 2018 00:35
  Ah, dat kan ook. Ik dacht dat ze houtsplinters van de baan bedoelden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.