Vijf WorldTeams in eerste editie GP Oetingen
Ter illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 12 februari 2021 om 15:26

Vijf WorldTeams in eerste editie GP Oetingen

De vrouwenwedstrijd GP Oetingen, het zusje van de Gooikse Pijl, heeft bij zijn eerste editie een indrukwekkend deelnemersveld. De organisatie kondigde namelijk de komst aan van maar liefst vijf Women’s WorldTeams. De koers staat voor zondag 14 maart op de agenda.

SD Worx, Movistar, BikeExchange, Team DSM en Canyon-SRAM zijn de vijf deelnemende teams van het hoogste niveau. “Ik heb een pak aanvragen binnengekregen van ploegen. Spijtig genoeg kan ik er maar 25 startrecht geven”, laat organisator Steven Christiaens weten in een persbericht. “Ons deelnemersveld mag er zeker zijn. Wij hadden dit nooit verwacht voor onze eerste editie. Het geeft alvast perspectieven voor de toekomst want wij willen zeker verder doorgroeien met onze koers.”

De eendagswedstrijd start en finisht in het Vlaams-Brabantse Oetingen en wordt verreden op een omloop van twaalf kilometer, die tien keer wordt afgelegd. “Tijdens de tien plaatselijke ronden krijgen de rensters twee kasseizones en de helling van de Bergstraat in Oetingen onder de wielen geschoven. Het parcours is alvast selectief genoeg om er een spannende bedoening van te maken”, aldus Christiaens. “Het was zeker niet simpel om in volle coronacrisis een nieuwe koers uit de grond te stempen, maar we zijn daar toch wel mooi in geslaagd.”

Deelnemende teams flag-be GP Oetingen 2021
flag-au BikeExchange
flag-de Canyon-SRAM
flag-es Movistar Women
flag-nl SD Worx
flag-de Team DSM

flag-lu Andy Schleck
flag-fr Arkea
flag-it BePink
flag-be Bingoal Casino-Chevalmeire
flag-es Bizkaia-Durango
flag-de Ceratizit-WNT
flag-be Doltcini-Van Eyck
flag-gb Drops-Le Col
flag-nl GT Krush Tunap
flag-no Hitec Products
flag-nl Jumbo-Visma
flag-be Lotto Soudal Ladies
flag-ua Lviv
flag-es Massi Tactic
flag-be Multum Accountants
flag-nl Parkhotel Valkenburg
flag-ie Rupelcleaning-Champion Lubricants
flag-it Valcar-Travel & Service

flag-be De Sprinters Malderen
flag-be S-Bikes Doltcini

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.