‘Visma | Lease a Bike in verband gebracht met Axel Zingle’
Axel Zingle - foto: Mathilde Lazou/Cofidis
woensdag 15 mei 2024 om 15:36

‘Visma | Lease a Bike in verband gebracht met Axel Zingle’

Visma | Lease a Bike zou in de markt zijn voor Axel Zingle. Dat nieuws brengt La Gazzetta dello Sport naar buiten. De 25-jarige Fransman komt al zijn hele profcarrière uit voor Cofidis en heeft zich de laatste jaren ontpopt tot puncheur met een sterk eindschot.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens Gazzetta-journalist Ciro Scognamiglio zijn de gesprekken tussen Visma | Lease a Bike en Zingle in een vergevorderd stadium. Het contract van de Zingle bij Cofidis loopt na dit seizoen af en dus is hij vrij om voor 2025 over te stappen naar een nieuwe ploeg.

De afgelopen jaren verzamelde Zingle overwinningen in La Route Adélie de Vitré (2022), Arctic Race of Norway (2022), Famenne Ardenne Classic (2022), Classic Loire Atlantique (2023) en onlangs nog in Boucles de l’Aulne. Ook staat hij garant voor ereplaatsen in heuvelkoersen van een wat lager niveau.

Zingle debuteerde vorig seizoen in de Tour de France en staat ook voor de komende Tour op de voorlopige startlijst namens Cofidis. Hij zou na Christophe Laporte de tweede Fransman zijn die de overstap maakt van Cofidis naar de Nederlandse ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.