Vuillermoz de beste in Drôme Classic

zondag 3 maart 2019 om 16:30
Vuillermoz de beste in Drôme Classic

foto: Yves Perret / www.ypmedias.com

Alexis Vuillermoz heeft de Royal Bernard Drôme Classic gewonnen. De Fransman van AG2R La Mondiale was in de heuvelkoers de beste van een elitegroep. Valentin Madouas (Groupama-FDJ) werd tweede, voor Warren Barguil (Arkéa-Samsic).

De kopgroep van de dag bestond uit Ludovic Robeet (Wallonie-Bruxelles), Jérémy Leveau (Delko-Marseille Provence), Yoann Paillot (St. Michel-Auber 93) en Thomas Degand (Wanty-Gobert). Zij kregen in het zonnige zuid-oosten van Frankrijk maximaal zeven minuten voorsprong. Vital Concept-B&B Hotels controleerde het peloton.

In de heuvelachtige slotfase met de Col du Deves (4,7 km aan 4,1%), de Col de la Grande Limite (4,8 km aan 6%) en de Côte de Grane (1,7 km aan 5,6%) was het avontuur van de aanvallers snel gedaan.

Warren Barguil, Lilian Calmejane en Romain Bardet bleken bergop over de betere benen te beschikken, maar konden het verschil niet maken. Een twaalftal ging de laatste kilometers in, waarna Vuillermoz de beste bleek. Drie seconden voor Madouas kwam hij over de meet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone