Vuillermoz de beste in Drôme Classic
foto: Yves Perret / www.ypmedias.com
zondag 3 maart 2019 om 16:30

Vuillermoz de beste in Drôme Classic

Alexis Vuillermoz heeft de Royal Bernard Drôme Classic gewonnen. De Fransman van AG2R La Mondiale was in de heuvelkoers de beste van een elitegroep. Valentin Madouas (Groupama-FDJ) werd tweede, voor Warren Barguil (Arkéa-Samsic).

De kopgroep van de dag bestond uit Ludovic Robeet (Wallonie-Bruxelles), Jérémy Leveau (Delko-Marseille Provence), Yoann Paillot (St. Michel-Auber 93) en Thomas Degand (Wanty-Gobert). Zij kregen in het zonnige zuid-oosten van Frankrijk maximaal zeven minuten voorsprong. Vital Concept-B&B Hotels controleerde het peloton.

In de heuvelachtige slotfase met de Col du Deves (4,7 km aan 4,1%), de Col de la Grande Limite (4,8 km aan 6%) en de Côte de Grane (1,7 km aan 5,6%) was het avontuur van de aanvallers snel gedaan.

Warren Barguil, Lilian Calmejane en Romain Bardet bleken bergop over de betere benen te beschikken, maar konden het verschil niet maken. Een twaalftal ging de laatste kilometers in, waarna Vuillermoz de beste bleek. Drie seconden voor Madouas kwam hij over de meet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.