Wereldkampioene Balsamo, Vollering en Labecki kruisen de degens in Brabantse Pijl
Demi Vollering - foto: Cor Vos
maandag 11 april 2022 om 15:44

Wereldkampioene Balsamo, Vollering en Labecki kruisen de degens in Brabantse Pijl

Meerdere toppers zullen woensdag aan de start verschijnen van de Brabantse Pijl voor vrouwen. De grootste blikvangers zijn wereldkampioene Elisa Balsamo en Demi Vollering, de nummer twee van de voorbije Amstel Gold Race. Ook Coryn Labecki en Liane Lippert zijn van de partij.

Vorig jaar wist Trek-Segafredo met de inmiddels gestopte Ruth Winder de zege op de Brusselsesteenweg in Overijse na een millimetersprint binnen te halen. Ook dit jaar brengt de Amerikaanse formatie een stevig zestal aan de start. Wereldkampioene Elisa Balsamo, vorig jaar derde in De Brabantse Pijl, start woensdag met rugnummer 1. De pijlsnelle Italiaanse wordt bijgestaan door onder meer Leah Thomas en de jonge Shirin van Anrooij.

Trek-Segafredo zal de zege zeker niet cadeau krijgen. Zo rekent sterrenformatie SD Worx op Demi Vollering, die vorig jaar enkele millimeters tekort kwam voor de zege in de Brabantse Pijl. Vollering kan woensdag rekenen op steun van Ashleigh Moolman-Pasio en Marlen Reusser, twee hoofdrolspelers in de voorbije Amstel Gold Race, en de jonge Hongaarse Kata Blanka Vas.

Voorlopige deelnemerslijst Brabantse Pijl voor vrouwen

Andere toppers om in de gaten te houden zijn Liane Lippert (Team DSM), Coryn Labecki (Jumbo-Visma), Chiara Consonni (Valcar-Travel & Service), Sofia Bertizzolo en Mavi García (UAE Team ADQ), Amanda Spratt (BikeExchange-Jayco) en Arlenis Sierra (Movistar).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.