Wesley Kreder: “Hilaire Van der Schueren vroeg in mei al of ik terug wilde komen”
Foto: WielerFlits
zaterdag 14 januari 2017 om 11:15

Wesley Kreder: “Hilaire Van der Schueren vroeg in mei al of ik terug wilde komen”

Wesley Kreder is weer terug op het oude nest. De 26-jarige renner had normaal gesproken kunnen blijven bij Roompot-Nederlandse Loterij, maar zijn oude ploegleider Hilaire Van der Schueren wist hem te overtuigen om terug te keren naar Wanty-Groupe Gobert. Dat zegt Kreder in gesprek met WielerFlits.

“Hilaire Van der Schueren was in mei tijdens de Vierdaagse van Duinkerke al persoonlijk naar mij toegekomen om te vragen of ik weer terug wilde komen”, stelt hij over zijn transfer. “Dat heeft toch wel een impact gehad.”

Het gesprek met de Belg gaf uiteindelijk de doorslag om voor Wanty-Groupe Gobert te kiezen. Daar krijgt Kreder een rol in de sprinttrein van Kenny Dehaes. Voor eigen kansen kijkt hij voornamelijk naar 1.1-koersen. “Zoals de wedstrijden in de Coupe de France en hopelijk de Ronde van Drenthe.” De Nederlander begint het seizoen in de Ster van Bessèges. Daarna rijdt hij de Ronde van Oman.

Roompot-Nederlandse Loterij
Kreder kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn twee jaar bij Roompot-Nederlandse Loterij. “Het was op zich wel goed, maar qua uitslagen natuurlijk niet. Ik haalde één overwinning (in de Ster ZLM Toer, red.), maar dat stelde eigenlijk niet zo veel voor in vergelijking met wat ik er zelf van verwachtte en wat anderen ervan verwacht hadden. Nu heb ik sowieso een hele goede winter achter de rug, dus kijk ik vol goede moed naar komend seizoen.”

Dan rest de vraag: waarom waren de resultaten dan minder dan gehoopt? Over het afgelopen jaar noemt Kreder de problemen met de schijfremmen. “Het jaar daarvoor reed ik een goede Omloop Het Nieuwsblad (waar hij dertiende werd, red.), maar daarna heb ik het eigenlijk een beetje laten vallen, ik leefde er niet echt meer voor zoals het moet. Dat heb ik nu wel helemaal anders gedaan.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2017 12:48
@sunrider


Dit zei Socrates 2500 jaar geleden en kennelijk heeft de vorige generatie ongeveer hetzelfde gezegd over jou(patatgeneratie) als wat jij nu over deze generatie zegt.

"Onze jeugd heeft tegenwoordig een sterke hang naar luxe, heeft slechte manieren, minachting voor het gezag en geen eerbied voor ouderen. Ze geven de voorkeur aan kletspraatjes in plaats van training… Jonge mensen staan niet meer op als een oudere de kamer binnenkomt. Zij spreken hun ouders tegen, houden niet hun mond in gezelschap, … en tiranniseren hun leraren.”
14 januari 2017 18:38
Wat hebben schijfremmen te maken met het uitblijven van resultaten in het afgelopen seizoen? Ik kan hem even niet volgen, maar wellicht kan iemand me dit feilloos uitleggen.
14 januari 2017 19:40
Slap verhaal ' ik leefde niet zoals het moet' : je bent toch prof? Net als iedereen die werkt, je moet doen wat nodig is om er een succes van te maken, binnen de mogelijkheden. Dat Wesley dat bij Roompot niet kon opbrengen blijkbaar vind ik getuigen van minachting voor zijn werkgever.
14 januari 2017 21:45
Wielerflits, where Socrates meets Schijfremmen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.