Bastianelli, Stewart, Moscon, Alaphilippe, Burgos-BH, Commonwealth Games
Marta Bastianelli - foto: Alé Cipollini
woensdag 11 april 2018 om 20:00

Bastianelli, Stewart, Moscon, Alaphilippe, Burgos-BH, Commonwealth Games

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Gianni Moscon, de afzeggingen van Ramunas Navardauskas en Patrick Bevin voor de Brabantse Pijl en de diep teleurgestelde ploeggenote van Aafke Soet.

Bastianelli blijft Kirchmann en Vos voor in Brabantse Pijl

De eerste uitgave van de Brabantse Pijl bij de vrouwen is gegaan naar Marta Bastianelli. De 30-jarige Italiaanse van Alé Cipollini boekte na 136 kilometer rond Gooik haar vierde zege van dit nog korte seizoen. Eerder won ze al een rit in Valencia, pakte ze de winst in Gent-Wevelgem en begin deze maand toonde ze zich de sterkste in de GP Dottignies. Leah Kirchmann (Sunweb) kwam als tweede over de finish, voor Marianne Vos (WaowDeals).


Emotionele oproep Macey Stewart na bijna-aanrijding

Macey Stewart heeft een emotionele video op sociale media geplaatst. De 22-jarige Australische van Wiggle High5 – die in 2014 wereldkampioene tijdrijden werd bij de junioren – werd tijdens een trainingsrit bijna van de sokken gereden en dat deed haar veel. “Deze video is voor de idiote bestuurders die geen tien seconden geduld hebben om achter een fietser te blijven”, zegt ze, vechtend tegen de tranen, in twee video’s op Facebook. “Jullie zorgen ervoor dat ik mijn sport haat en mijn dromen niet langer wil najagen, omdat ik zo bang ben om mijn werk te doen en om te trainen.”

Stewart bestormde de top van het vrouwenwielrennen, maar laste op haar negentiende – na haar eerste seizoen bij Orica-AIS – een pauze in. Ze was bang voor een burn-out en besloot er tijdelijk een punt achter te zetten. In 2016 en 2017 reed ze op nationaal niveau haar wedstrijdjes. Deze winter pikte Wiggle High5 haar weer op. Dit jaar heeft ze enkel een rit in de Santos Women’s Tour achter haar naam staan.


Gianni Moscon laat Waalse Pijl en ‘LBL’ links liggen

Gianni Moscon heeft een streep gezet door zijn deelname aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dat meldt Cyclingnews. Daarmee zet de 23-jarige Italiaan van Sky een punt achter zijn moeizame voorjaar, dat niet aan zijn verwachtingen voldeed. Zo kon hij zijn vijfde plaats in Parijs-Roubaix vorig jaar afgelopen zondag geen vervolg geven en eindigde pas 41e. Zijn beste resultaat was een achtste plek in de E3 Harelbeke.

Moscon moest maandag bovendien voor de disciplinaire commissie van de UCI verschijnen, nadat hij in oktober tijdens de Tre Valli Varesine Sébastien Reichenbach moedwillig van de fiets zou hebben geduwd. De Zwitser brak door de val zijn elleboog en bekken. De hoorzitting in Genève duurde zo’n elf uur. Tot een uitspraak kwam het echter niet. De disciplinaire commissie besliste dat de zaak op een later moment wordt voortgezet, omdat de beschuldigingen verder moeten worden onderzocht.


Alaphilippe ziekjes uit Baskenland gekomen

Julian Alaphilippe heeft na de Ronde van het Baskenland rust gepakt omdat hij ziek was. Dat vertelt Quick-Step Floors-ploegleider Rik Van Slycke tegen Het Laatste Nieuws. De Franse renner is een van de kopmannen in de aankomende heuvelklassiekers. “We vonden het beter om hem deze week nog wat extra rust te geven. Julian heeft vorige week twee mooie ritten gewonnen in het Baskenland, maar die ronde heeft wel veel van hem gevraagd. Een beetje extra recuperatie was op zijn plaats.”


Burgos-BH denkt aan naamsverandering voor Vuelta

De ploegleiding van Burgos-BH gaat kijken of het een slaatje kan slaan uit de wildcard voor de Vuelta. In het radioprogramma Onda Deportiva su Onda Cero zegt ploegbaas Julio Andrés Izquierdo dat hij denkt aan een naamswijziging. “Het is tijd om rond de tafel te gaan zitten met mensen van de provincie en de stad Burgos. Het feit dat de ploeg op dit moment Burgos-BH heet, betekent niet dat dat met de Vuelta deze naam zal hebben. Ik moet de cijfers evalueren en geld vinden dat ik nodig heb voor het team”, aldus Izquierdo, die de toekomst van de ploeg wil verzekeren voor een langere periode. Hij hoopt over enkele weken meer daarover te weten.


Ramunas Navardauskas en Patrick Bevin langs de kant

Ramunas Navardauskas was vandaag pas op het laatste moment door zijn ploeg Bahrain Merida van de startlijst gehaald voor de Brabantse Pijl. Dat meldde zijn ploeg op Twitter. De 30-jarige Litouwer maakte aan de zijde van titelverdediger Sonny Colbrelli deel uit van de zeven renners tellende selectie, maar kampte met koorts en kreeg rust. Ook Patrick Bevin (BMC) werd aan de kant gehouden. De 27-jarige Nieuw-Zeelander kampt sinds de Ronde van het Baskenland met aanhoudende heuppijn, waardoor ook hij verstek moest laten gaan.


Ploeggenote Aafke Soet diep teleurgesteld na missen Gemenebestspelen

Melissa Lowther heeft haar deelname aan de Gemenebestspelen in Australië in het water zien vallen door een administratieve misser. De Britse ploeggenote van Aafke Soet bij WNT-Rotor wilde gisteren dolgraag deelnemen aan de tijdrit, maar kreeg bij aankomst te horen dat ze niet mocht meedoen. “Ik kan niet onder woorden brengen hoe teleurgesteld ik ben”, schreef ze op haar Instagram-account. “Het was één van mijn doelen om een selectie af te dwingen voor de tijdrit en ik was zo trots dat mijn trainingsarbeid zijn vruchten had afgeworpen. Team Engeland heeft zich weliswaar verontschuldigd, maar ik ben nog steeds ontgoocheld dat ik niet de gelegenheid heb gekregen mijn land te vertegenwoordigen na al het harde werken.” De tijdrit was een prooi voor de Australische Katrin Garfoot. Linda Villumsen pakte de zilveren medaille, het brons was voor Hayley Simmonds.


Ariesen verliest na fotofinish in Loir et Cher

Johim Ariesen leek even de openingsetappe van de Tour du Loir et Cher gewonnen te hebben. Na bestudering van de finishfoto bleek echter Leonardo Bonifazio de winnaar te zijn. De oudere broer van Niccolo rijdt voor AVC Aix-en-Provence en drukte zijn wiel net iets eerder over de meet na een etappe van ruim 183 kilometer met de aankomst in Fougères-sur-Bièvre. De derde plaats ging naar Dylan Maldonado, een ploeggenoot van Bonifazio. De Tour du Loir et Cher (2.2) duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
11 april 2018 20:24
Wielrennen langzaam maar zeker te gevaarlijk voor de openbare weg?
11 april 2018 20:54
Wat was de administratieve misser dan?
11 april 2018 21:09
Navardauskas is wel vaak aan de sukkel heb ik het idee. Zonde, want het is toch een interessante renner.
11 april 2018 21:31
Alaphilippe zal ze allemaal naar huis rijden.
11 april 2018 23:01
Mwielerfan, dat ze haar niet hadden ingeschreven. Blundertje van Team England
11 april 2018 23:36
Mooi van Bastianelli, lang een meisje gebleven maar sinds ze moeder is geworden is het werkelijk een prachtige vrouw.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.