Matteo Trentin, Thibaut Pinot, Bram Tankink
foto: LaPresse/Fabio Ferrari
dinsdag 8 mei 2018 om 20:00

Matteo Trentin, Thibaut Pinot, Bram Tankink

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag over de blessure van Matteo Trentin, de verzamelwoede van Thibaut Pinot en het nieuwe vaderschap van Bram Tankink.

Matteo Trentin op de weg terug na blessure

Matteo Trentin heeft via Instagram laten weten dat hij goed herstelt van een blessure aan één van zijn lendenwervels. De 28-jarige Italiaan van Mitchelton-Scott was in Parijs-Roubaix betrokken bij een valpartij, waarna hij moest opgeven. Medisch onderzoek bracht een kneuzing aan een lendenwervel aan het licht. “Ik mis de actie!”, schrijft hij op zijn social media. “Ik kan niet wachten om weer op de fiets te springen en afgelopen maand weg te spoelen. De wervel herstelt goed en het duurt niet lang meer tot ik groen licht krijg.”


Wielerplaatjes ruilen met Thibaut Pinot

Thibaut Pinot (27) wist gisteren wel raad met de eerste rustdag in de Giro d’Italia. De troef van Groupama-FDJ, 16e in het klassement op 34 seconden van leider Rohan Dennis, maakte namelijk gretig van de gelegenheid gebruik om zijn Panini-album aan te vullen. Op Instagram postte hij een foto waarop zijn hotelkamer bezaaid is met de zakjes van de populaire verzamelplaatjes. Zijn ploeg kon er wel om lachen. “Als je dubbele plaatjes hebt om te ruilen, neem dan contact op met Thibaut Pinot”, meldde de WorldTour-formatie op Twitter.


Bram Tankink voor de vierde keer vader

Bram Tankink overwoog anderhalve week geleden nog de Ronde van Romandië vroegtijdig te verlaten om bij zijn zwangere vrouw te zijn. De 39-jarige renner van LottoNL-Jumbo bleef echter in koers en zag zijn kopman Primož Roglič de eindzege pakken. “BAM! Hij is binnen. En hij is nog binnen”, twitterde hij na de zege van zijn ploegmaat – en doelde hij op de zwangerschap. Gisteren was het eindelijk zover en kon de geboorte van zoon David worden gevierd. “We zijn supertrots en blij met de geboorte van onze zoon David, die vandaag in Maastricht is geboren. Wat een wonder en geluk”, aldus Tankink, die al vader was van drie dochtertjes.

Vanuit de wielerwereld en daarbuiten kreeg Tankink felicitaties. “Dit kind zal zijn hele jeugd lachen, daar ben ik zeker van”, schreef Toms Skujins aan zijn collega.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
Wielerflits kort= het leven van Bram tankink. En nog wat ander klein geneuzel
8 mei 2018 20:05
Waar niemand je toe verplicht het te lezen als je dat niet wilt
8 mei 2018 20:07
Moge Bram Tankink jr een mooie wielertoekomst tegemoet gaan.
8 mei 2018 20:07
Deed mij meteen denken aan zijn mede-neoprof bij Lefevre's Domo team; David Orvalho; die heeft een iets minder lange carrière gehad.
8 mei 2018 21:55
tijd voor een spin off: bramtanking.wielerflits.nl zodat we ten alle tijde op de hoogte zijn van wat Bram doet, denkt en voelt
8 mei 2018 23:04
Ik hou wel van Bram en zijn geluk. Maakt me blij
9 mei 2018 05:03
Leuk toch dat van Tankink? Ik word er ook wel blij van. Gefeliciteerd met de kleine, mocht je dit lezen. :)
9 mei 2018 13:04
Het is een beetje de RTL Boulevard rubriek van Wielerflits. Op zich wel grappig toch? Misschien kunnen ze ook foto's van lekkere wielervrouwen plaatsen oid

Om te reageren moet je ingelogd zijn.