Philipsen, Giro del Belvedere, Van der Poel, Trentin
Jasper Philipsen - foto: Hagens Berman Axeon
maandag 2 april 2018 om 20:00

Philipsen, Giro del Belvedere, Van der Poel, Trentin

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de tweede eindzege van Jasper Philipsen in Le Triptyque des Monts et Châteaux, de overwinning van Robert Stannard in de Giro del Belvedere, de rentree van Mathieu van der Poel op de mountainbike en de pech van Matteo Trentin in de Ronde van Vlaanderen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen pakt opnieuw eindzege in Le Triptyque des Monts et Châteaux

Jasper Philipsen heeft zijn titel geprolongeerd in de Belgische beloftenkoers Le Triptyque des Monts et Châteaux. De 20-jarige Belg die uitkomt voor Hagens Berman Axeon verdedigde op de slotdag met succes zijn leiderstrui, die hij al sinds de eerste dag om zijn schouders had. Hij moest vandaag in de ochtendetappe, een chrono over 9,6 kilometer, de zege laten aan Stan Dewulf. Ook de afsluitende heuvelachtige rit later op de dag was een prooi voor Philipsens leeftijd- en landgenoot, die in de eindstand op de tweede plaats eindigde.

Philipsen komt met zijn twee eindzeges op gelijke hoogte met Sébastien Rosseler en wordt daarmee mederecordhouder in de Belgische rittenkoers. Rosseler, die in 2015 een punt zette achter zijn profcarrière, was in 2002 en 2003 de beste.


Giro del Belvedere prooi voor Robert Stannard

Robert Stannard heeft de 80e editie van de Italiaanse beloftenkoers Giro del Belvedere gewonnen. De 19-jarige Australiër van Mitchelton-BikeExchange, die tot 2017 koerste voor de Nederlandse continentale formatie Delta Cycling Rotterdam, was de sterkste in de sprint van een kopgroep van zes renners. Cristian Scaroni eindigde op de tweede plaats, nadat hij zijn wiel nipt eerder over de finish drukte dan Matteo Sobrero.

Stannard beleeft volgend jaar zijn vuurdoop op WorldTour-niveau. De jonge Australiër, die te boek staat als tijdrijder annex ronderenner, tekende begin februari een contract voor twee seizoenen bij Mitchelton-Scott. Hij volgde op de erelijst van de Giro del Belvedere Alexandr Riabushenko op, die dit jaar koerst voor UAE Emirates.


Van der Poel de sterkste in Ardennenmarathon

Mathieu van der Poel heeft vandaag een korte rustperiode afgesloten met de overwinning in de eerste manche van de Belgian Ardennes Marathon Series, een nationale competitie in de Belgische Ardennen. Het jonge multitalent reed een groot deel van de 75 kilometer lange marathon in Grand-Halleux solo aan de leiding en kwam met ruim drieënhalve minuut voorsprong over de finish. VDP hield zich enkele weken rustig na de eerste manche van de Wereldbeker in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, waar hij op de vierde plaats eindigde. De volgende wedstrijd om de Wereldbeker is van 18 tot 20 mei in het Duitse Albstadt, waar de Nederlander vorig jaar tweede was.


Trentin: “Niet de Ronde van Vlaanderen waarop ik hoopte”

Voor Matteo Trentin leverde de Ronde van Vlaanderen niet de koers en het resultaat op waarop hij hoopte. De Italiaan van Mitchelton-Scott kwam naar eigen zeggen ten val in een gladde bocht en verloor vervolgens ook nog tijd door een haperende ketting. Dankzij zijn ploeg kon hij terugkeren vooraan. “Maar in dit soort koersen krijg je vroeg of laat de rekening gepresenteerd”, schreef Trentin op zijn social media. De Italiaan moest tot zijn teleurstelling passen op de Oude Kwaremont. Hij wil echter niet lang bij de pakken neerzitten. “De hoogste tijd om door te gaan en me te concentreren op de volgende klassieker in Frankrijk.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
2 april 2018 20:29
MTB Trainingsritje MvdP (75 km) met - gezien profiel parcours- aardig wat hoogtemeters......
2 april 2018 21:42
En na de prestaties van Wout kijk ik NOG MEER UIT naar een entree in de grote klassiekers van Mathieu. Ik geloof echt dat hij meteen kan winnen in PR en RVV, omdat ie explosiever is dan Wout.... Maar misschien kan Wout zondag al winnen!
2 april 2018 22:23
@assen
Je moet vooral uithouding hebben, aan explosiviteit alleen heb je niet genoeg hoor! Denk dat wout net iets meer body heeft dan mathieu, we zien wel over enkele jaren hoe deze mannen evolueren. Dat ze beiden enorm getalenteerd zijn staat buiten discussie!
12 april 2018 14:30
Jasper Philipsen start in de Arno Wallaard Memorial 21 april, mooie kans voor hem en de ploeg Hagens Berman Axeon om de polderkoers bij te schrijven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.