Wielertransfers 2016: Goss, Hupond, Thurau, Ferrari, SEG Racing…
foto: Sirotti
zondag 11 oktober 2015 om 10:15

Wielertransfers 2016: Goss, Hupond, Thurau, Ferrari, SEG Racing…

Het is de dag van Parijs-Tours, en dus zit het Europese wegseizoen er bijna op. Veel ploegen zijn de laatste gaten in hun selectie voor 2016 aan het dichten. Daarnaast zijn een hoop renners nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. De transfercarrousel is druk. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Matthew Goss
In 2010 en 2012 wist Matt Goss nog een Giro-etappe te winnen. In 2016 rijdt hij voor ONE, een Britse ploeg die een ProContinentale licentie ambieert, aldus CyclingTips. De 28-jarige Australiër verlaat MTN-Qhubeka al na één seizoen. Bij ONE zal hij Richard Handley en John Ebsen vergezellen als nieuwkomers. De Brit Handley maakt de transfer van JLT Condor, terwijl de Deen Ebsen het afgelopen jaar voor Androni Giocattoli uitkwam. Beiden tekenen voor één seizoen.

Thierry Hupond
Giant-Alpecin ziet Thierry Hupond vertrekken. De Fransman heeft volgens DirectVelo een contract getekend bij het (mogelijk) ProContinentale Delko Marseille Provence KTM. De 30-jarige coureur reed zijn hele carrière al voor de Nederlands-Duitse ploeg. In 2007 debuteerde hij in het tenue van Skil-Shimano. Vorig jaar boekte hij zijn enige profzege tot nu toe; hij won de vierde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke.

PIC522168200

Thierry Hupond – foto: Sirotti

Björn Thurau
Bora-Argon 18 heeft het contract met Björn Thurau ontbonden. De 27-jarige Duitser kwam begin 2015 over van Europcar. Hij tekende destijds een contract voor twee jaar, maar heeft voor 2016 een nieuwe werkgever gevonden. Door de ontbinding van de verbintenis is Thurau vrij om te verkassen naar een andere formatie. “Mijn nieuwe ploeg zal de komende dagen naar buiten gebracht worden”, aldus Thurau.

Roberto Ferrari
Lampre-Merida zal nog zeker twee seizoenen kunnen genieten van de diensten van Robert Ferrari. De Italiaanse sprinter heeft zijn contract namelijk verlengd. Met zijn 32 jaar zal Ferrari zijn ervaringen proberen over te brengen op de jonge honden binnen de Italiaanse selectie.

Jean-Pierre Drucker- Foto: Sirotti

Jean-Pierre Drucker – foto: Sirotti

Jempy Drucker
BMC heeft Jean-Pierre Drucker, alias Jempy, een nieuw contract aangeboden. Volgens het Luxemburgse Wort zijn tijdens de Vuelta a España handtekeningen gezet onder een contract voor één extra seizoen, met de optie voor nog een jaar in het rood-zwart. Voor de rappe 29-jarige Drucker was 2015 zijn eerste jaar op WorldTour-niveau. Hij boekte ook direct zijn eerste profzege; de Prudential RideLondon was voor hem.

Yukiya Arashiro
De fanpagina van Europcar weet het zeker. Yukiya Arashiro verlaat de Franse ploeg en tekent voor Nippo-Vini Fantini. De Italiaanse ploeg heeft al enkele Japanse renners onder contract en zou graag de ervaren meervoudige nationale kampioen van Japan aantrekken. In 2009 maakte Arashiro zijn debuut namens de equipe van Jean-René Bernaudeau. Sindsdien wist hij twee profoverwinningen te boeken.

Caja Rural-Seguros RGA
Een drietal renners is verzekerd van een extra jaar in het groen van Caja Rural-Seguros RGA. Ángel Madrazo (27), Eduard Prades (28) en Ricardo Vilela (27) krijgen een contractverlenging. De Spanjaarden Madrazo en Prades waren dit seizoen goed voor respectievelijk één en twee overwinningen. De Portugees Vilela wacht nog op zijn eerste profzege.

Cult Energy-Stölting Group
Twee rijders van Cult Energy maken de overstap naar de fusieploeg Cult Energy-Stölting Group. Michael Reihs moet met zijn 36 jaar voor de ervaring zorgen binnen de Deens-Duitse formatie. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract van een jaar. De 28-jarige Fransman Romain Lemarchand tekent bij voor twee seizoenen.

Mirko Selvaggi
Oud-Vacansoleil-renner Mirko Selvaggi heeft een contract getekend bij Androni Giocattoli. Gianni Savio neemt de Italiaan over van Wanty-Groupe Gobert, waar hij de voorbije twee jaar voor uitkwam. De 30-jarige renner wacht nog altijd op zijn eerste overwinning als prof.

Drapac
Peter Koning en Jens Mouris krijgen volgend seizoen gezelschap van Nathan Earle (27), Gavin Mannion (24) en Brendan Canty (23). Eerstgenoemde maakt de overstap van Sky en keert terug naar zijn geboorteland. Mannion is de eerste Amerikaan die voor Drapac zal rijden. Hij komt over van de snoepjesploeg Jelly Belly p/b Maxxis, waarmee hij dit jaar vierde werd in de USA Pro Challenge. Canty maakt nu fuore in het tenue van Drapac. Als stagiair reed hij gisteren naar de veertiende plek in de bergrit van de Abu Dhabi Tour. Deze prestatie levert hem een tweejarig contract op.

https://twitter.com/baacanty/status/653114214979108864

UnitedHealthcare
De focus van UnitedHealthcare komt te liggen op het Amerikaanse circuit. Zij bevestigden de komst van nationaal kampioen Matthew Busche (Trek Factory Racing), Daniel Eaton (Axeon), Daniel Jaramillo (Jamis-Hagens Berman) en Ty Magner (Hincapie). De namen van Alessandro Bazzana, Lucas Euser, Robert Förster, Federico Zurlo en Isaac Bolivar ontbreken in de vooruitblik op 2016.

SEG Racing
Vijf renners van het huidige SEG Racing zullen ook volgend jaar uitkomen voor de opleidingsploeg. Dit betekent dat acht rijders het kamp zullen verlaten. Magnus Bak Klaris, Julius van den Berg, Jenthe Biermans, Fabio Jakobsen en Zhi Hui Jiang blijven. Daar tegenover staan de reeds bevestigde transfers van Koen Bouwman, Steven Lammertink (beiden LottoNL-Jumbo), Alex Peters (Sky), Yoeri Havik (3M) en Davy Gunst (Rabobank), maar ook Sea Keong Loh, Robert-jon McCarthy, Rob Leemans, Jasper Bovenhuis, Ricardo van Dongen en Jonas Bokeloh moeten andere oorden opzoeken.

Ricardo van Dongen
Ricardo van Dongen heeft zijn nieuwe oord al gevonden. De 21-jarige renner kiest na twee jaar Rabobank en een jaar SEG Racing voor een avontuur bij 3M. Bij de Belgische continentale ploeg komt hij met Yoeri Havik en Michael Vingerling al twee landgenoten tegen. Er gaan geruchten dat daar nog enkele Nederlanders bij gaan komen.

Elie Gesbert
Fortuneo-Vital Concept geeft Elie Gesbert de kans om prof te worden. Dat schrijft Le Telegramme. De 20-jarige coureur was dit in de tweede helft van seizoen al stagiair bij FDJ en zal volgend jaar eenzelfde traject afleggen. Het eerste deel van 2016 rijdt hij voor VC Pays de Loudéac, alvorens hij in augustus de overstap maakt naar de opvolger van Bretagne-Séché Environnement.

Fredrik Strand Galta
Delko Marseille Provence KTM wil graag een ProContinentale licentie en heeft Fredrik Strand Galta aangetrokken om volgend jaar te schitteren namens de formatie. De Noor Galta is 22 jaar oud en komt voor twee jaar over van Coop – ØsterHus. Dit seizoen wist hij twee etappes te winnen in Kreiz Breizh Elites (2.2).

Mihkel Räim
Wanhopig is Mihkel Räim op zoek naar een nieuwe werkgever. De 22-jarige Est heeft namelijk openlijk op Twitter gesolliciteerd. Bij zijn bericht heeft hij een CV geplaatst met behaalde uitslagen van dit seizoen. Zo werd hij onder meer zesde in de Ronde van Vlaanderen voor beloften, pakte hij een tweede plek in de beloftenversie van de Trofeo Almar, was hij vijftiende op het beloften-WK in Richmond en boekte hij daarnaast vijf zeges in het Franse amateurcircuit. Geïnteresseerde ploegen kunnen zich melden bij Mihkel Räim.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2015 10:21
Zal eens een mailtje sturen.. naar die jongen.
11 oktober 2015 10:30
Verrassend dat Raim nog steeds geen ploeg heeft. Hij laat de laatste 2 jaren leuke dingen zien en is zeker een talent!
11 oktober 2015 10:41
Heb helemaal gemist dat er een nieuwe ploeg bij komt. Best benieuwd wat voor nieuwe ploeg dat dan is waar Thurau terecht komt.
11 oktober 2015 10:46
Goede zet van Aroshiro. Hij begon te verwelken bij europcar.
11 oktober 2015 10:48
@Chrys; zoals ik het lees,stapt Thurau over naar een bestaande ploeg,voor hem zijn nieuwe voor 2016.
11 oktober 2015 10:53
Thurau naar Cult denk ik
11 oktober 2015 11:09
Zo dat SEG selecteert aardig door na een jaartje draaien... opleidingsploeg maar kennelijk toch met haast ;)
11 oktober 2015 11:39
@Chrys
Ja, zo las ik het ook ;)

Als die Raim maar niet bij de NS solliciteert. Dat zou immers wat verwarrend worden hier.

Edit redactie: @xistnc en @chrys Om nog meer verwarring te voorkomen, is het aangepast
11 oktober 2015 12:19
Jammer van Hupond. Heb altijd een zwak voor hem gehad.

Thurau wellicht naar Giant? Een Duitser die ook nog een (klein) beetje kan klimmen. Lijkt me niet dat je je Bora-contract laat ontbinden voor een avontuur bij Cult.
11 oktober 2015 13:00
Opvallend dat Giant nog maar 21 renners heeft voor volgend seizoen terwijl veel andere ploegen de selectie al rond hebben.

Bij BMC heeft GvA nog steeds niet bijgetekend volgens mij?
11 oktober 2015 14:00
Quote:
In 2010 en 2012 wist Matt Goss nog een Giro-etappe te winnen.

Hij won ook MSR, toch geen klein koersje ;)

Gewoon bizar, hoe diep die gozer is gezonken, volgens mij zonder noemenswaardige pech of ziekte.
11 oktober 2015 15:10
@tendam, Goss schijnt moeilijk van de drank af te kunnen blijven.
Jammer want het was echt een wereldtopper in wording. Zo jong al zo goed
11 oktober 2015 21:54
Jasper Bovenhuis dus weg bij SEG. Dan kan het haast niet anders dan dat hij al een nieuwe ploeg heeft op een hoger niveau.
12 oktober 2015 00:26
Goss. Lijkt (is...) een verloren zaak? In 2011 ook nog 2e bij het WK, na Cav. Je weet wel, dat WK waar Van Vliet een klimploeg opstelde ;)
12 oktober 2015 00:31
Dat SEG zit toch niet echt een idee achter. Hoe kun je anders een jongen die vorig jaar nog Wereldkampioen werd zo makkelijk op straat zetten als nu met Bokeloh gebeurd. Die Loh zal wel teruggaan naar Azië. Niks laten zien in Europa

Om te reageren moet je ingelogd zijn.