Wielertransfers 2018: Burgos-BH, Moreno, Breschel, Martínez…
zaterdag 7 oktober 2017 om 11:44

Wielertransfers 2018: Burgos-BH, Moreno, Breschel, Martínez…

Terwijl het wielerseizoen naar zijn absolute slotfase sprint, raken ook de wielerploegen langzaam maar zeker vol. Oktober is traditioneel de maand waarin in extremis nog flink wat handtekeningen worden gezet. Wat zijn de laatste nieuwtjes op transfergebied? WielerFlits zet ze in deze rubriek weer op een rij.

Burgos-BH
De afgelopen weken hebben we al meermaals bericht over de ambitieuze plannen van het Spaanse Burgos-BH. De nu nog onder een continentale licentie rijdende formatie van manager Julio Andrés Izquierdo is druk in de weer om een ProContinentale status te bemachtigen. Om deze sprong vooruit kracht bij te zetten, meldde El Correo de Burgos afgelopen dinsdag al dat de transfers van respectievelijk Matvey Mamykin (23), José Mendes (32), Silvio Herklotz (23), Jesus Ezquerra (26) en Jordi Simón (27) in de pijplijn zitten.

Volgens het Spaanse Marca zullen nog vijf coureurs de overstap maken. Enkele dagen geleden bevestigde de ploeg dit nieuws door een vergelijkbare aankondiging van El Diario de Burgos te retweeten. De bekendste (nakende) aankoop luistert naar de naam Eduard Prades. De 30-jarige heuvelsprinter heeft nog altijd zijn contract niet verlengd bij het eveneens Spaanse Caja Rural-Seguros RGA. Voor deze formatie won hij onder meer de Coppa Sabatini en een rit in de Volta a Portugal. Zijn ploegmaat en landgenoot Diego Rubio zou meegaan in zijn spoor. Verder gaat het om de Braziliaan Nicolas Sessler (op dit moment actief als stagiair bij Israel Cycling Academy), de Spanjaard Adrián González (Euskadi Basque Country – Murias) en de 22-jarige Monegask Victor Langellotti.

De al voor de ploeg uitkomende Pablo Torres, Jorge Cubero, Igor Merino, Ibai Salas, Álvaro Robredo en Dani López hebben dan weer hun contract verlengd, waardoor de uiteindelijke selectie zestien coureurs zou tellen.

Daniel Moreno
Daniel Moreno maakte aan het einde van 2015 de overstap van Katusha naar Movistar. Als kersvers runner-up van de Ronde van Lombardije leek de Spaanse puncheur zijn kansen te krijgen bij de Spaanse WorldTour-ploeg. In twee seizoenen bij de formatie van manager Eusebio Unzué heeft de Madrileen echter nooit het niveau van zijn Russische periode weten te evenaren. De inmiddels 36-jarige klimmer heeft zijn contract dan ook nog altijd niet verlengd, wat de geruchten voedt over een eventuele transfer. Volgens La Gazzetta dello Sport is EF Education First de eerste gegadigde om Moreno binnen te hengelen.

Matti Breschel en Daniel Felipe Martínez
Als we Cyclingpro.net mogen geloven, dan is Moreno niet de enige mogelijke nieuwkomer bij EF Education First. Manager Jonathan Vaughters zou met Matti Breschel namelijk een oude bekende verwelkomen. De 33-jarige Deen reed in 2016 al voor het toenmalige Cannondale, maar vertrok aan het einde van dat jaar naar Astana.

Iemand die al wel zeker verkast naar de Amerikaanse formatie, is Daniel Felipe Martínez. De nog altijd maar 21-jarige Colombiaan – de laatste weken uitstekend op dreef met top-tien noteringen in Tre Valli Varesine en Milaan-Turijn – maakte zijn overstap wereldkundig in een interview na afloop van de oudste koers op de wielerkalender. “Ik wil mijn huidige ploeg Wilier Triestina-Selle Italia bedanken voor twee mooie jaren. Ik stap over naar EF Education First, wat inhoudt dat ik samen mag rijden met iemand als Rigoberto Uran. Ik beschouw dat als een enorme eer.”

Androni-Sidermec-Bottecchia
Voor Gianni Savio was 2016 een moeilijk seizoen, onder meer door het niet kunnen betwisten van ‘zijn’ Giro d’Italia. Het ProContinentale Androni-Sidermec-Bottecchia kent in 2017 echter een boerenjaar. De Italiaanse formatie wist zich met renners als Egan Bernal, revelatie Mattia Cattaneo, Rodolfo Torres en Francesco Gavazzi een heel jaar in de kijker te rijden, wat zich uitte in het winnen van de Ciclismo Cup. Hiermee dwong de Italiaanse ploeg een wildcard af voor de komende Ronde van Italië.

Savio zal met een groot deel van de huidige selectie 2018 aanvatten. De flamboyante Italiaan geeft in een interview met Spaziociclismo aan dat dit betekent dat Torres en Gavazzi hun aflopende contract zullen verlengen. De 30-jarige Colombiaanse klimmer won dit jaar de Tour of Bihor, en eindigde onder meer als derde in de Vuelta de San Juan. De drie jaar oudere Gavazzi reed zich dit seizoen maar liefst negentien maal naar een top-tien notering. Mattia Cattaneo en talenten als Ivan Ramiro Sosa (19) en Fausto Masnada (23) hadden al een contract voor komend seizoen.

Robinson Fabian Lopez
In het laatste decennium maken steeds meer Colombianen de oversteek naar Europa. Robinson Fabian Lopez is de volgende ruwe diamant die zich vanaf komend seizoen mag bewijzen in het Europese circuit. De slechts 20-jarige klimmer heeft namelijk een contract getekend bij het Italiaanse continentale Unieuro Trevigiani – Hemus 1896. Lopez eindigde dit jaar verdienstelijk als 14e in de Vuelta a Colombia. Hij kroonde zich ook tot nationaal kampioen bij de beloften.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2017 19:08
Zeg, waar gaan al die Eritreeërs van Dimension Data heen in 2018? Er heeft er nog niet een bijgetekend: Kudus, Teklehaimanot, Berhane, Debesay.
8 oktober 2017 07:13
wat is er aan de hand met Manzana Postobon? Nog geen contract voor 2018 getekend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.