Wielertransfers 2018: Grmay, Kump, Kasperkiewicz, Movistar…
dinsdag 3 oktober 2017 om 10:18

Wielertransfers 2018: Grmay, Kump, Kasperkiewicz, Movistar…

Het wielerseizoen loopt op zijn allerlaatste benen, maar dat betekent niet dat de transfermarkt op zijn gat ligt. Nog steeds wisselen renners van ploeg. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op transfergebied? WielerFlits heeft de laatste nieuwtjes weer gebundeld.

Tsgabu Grmay en Nicola Conci
Trek-Segafredo heeft zijn selectie voor 2018 na het aantrekken van Tsgaby Grmay en Nicola Conci definitief op orde. De 26-jarige Ethiopiër tekent een verbintenis voor één wielerjaar. De klimmer verlaat hiermee na één seizoen Bahrain Merida, waarvoor hij dit jaar de Tour de France uitreed op een 73e plaats. Zijn beste prestatie dit jaar stamt uit het prille seizoensbegin, toen hij naar een vijfde plaats wist te rijden in de Tour of Oman. Hij boekte in zijn drie WorldTour-jaren, gedurende de seizoenen 2015 en 2016 droeg Grmay al het tenue van het toenmalige Lampre-Merida, nog geen zege op Europese bodem.

Teammanager Luca Guercilena is sinds het aangekondigde afscheid van boegbeeld Alberto Contador eveneens op zoek naar jong talent. Dit leidde al tot het binnenhalen van Niklas Eg (22), Ryan Mullen (23) en Alex Frame (24). Nu komt er met Nicola Conci nog een beloftevolle Italiaan de Amerikaanse rangen versterken. De nog altijd maar 20-jarige klimmer reed dit jaar naar een zevende notering in de Ronde van Italië voor beloften, en wist twee prestigieuze Italiaanse eendagsklassiekers op zijn naam te schrijven. Conci tekent een contract voor twee seizoenen.

Marko Kump
Marko Kump verruilt voor de tweede maal in zijn carrière de WorldTour voor een lager niveau. De Sloveense sprinter heeft namelijk een eenjarig contract getekend bij het Poolse CCC Sprandi Polkowice, dat uitkomt op het ProContinentale niveau. De afgelopen twee seizoenen reed de 29-jarige Kump voor Lampre-Merida en zijn opvolger UAE Emirates. Hij wist in 2016 tweemaal een etappe te winnen de Tour of Qinghai Lake. Dit jaar werd hij nog tweede in de Brussels Cycling Classic. Hij zal bij de formatie van oud-prof Piotr Wadecki de kopman worden voor de sprints.

Przemyslaw Kasperkiewicz
Przemysław Kasperkiewicz maakt na vier jaar zweten in het continentale circuit de sprong naar het ProContinentale niveau. De 23-jarige Pool heeft namelijk een tweejarige verbintenis ondertekend bij het Franse Delko Marseille Provence KTM, de ploeg van onder meer Mauro Finetto en Angel Madrazo. Dit jaar liet Kasperkiewicz zich zien in de An Post Rás en Le Tour de Bretagne, door in beide rittenkoersen een etappe te winnen. Hij kreeg de afgelopen weken al de kans om zich te tonen als stagiair van Quick-Step Floors. Voor de Belgische sterrenformatie reed hij een resem Belgische eendagskoersen, waaronder de GP Wallonie en de Primus Classic.

https://twitter.com/Delko_MP_KTM/status/914825413565796352

Movistar
Op 11 september kwam het nieuws naar buiten dat Movistar zich vanaf 2018 gaat richten op het vrouwenwielrennen, door middel van het oprichten van een eigen damesploeg. Inmiddels is de identiteit van acht van de tien rensters uit de doeken gedaan. Het gaat om de Spaanse rensters Margarita Victoria Garcia, Alicia González, Loreno Llamas, Eider Merino, Lourdes Oyarbide (de huidige Spaans kampioene tegen de klok) en sprintster Alba Teruel. De Spaanse enclave wordt verder aangevuld met de Française Aude Biannic en de Poolse Małgorzata Jasinska.

Burgos-BH
Afgelopen week werd bekend dat het Spaanse continentale Burgos-BH aast op een ProContinentale licentie. Teammanager Julio Andrés Izquierdo is druk bezig de laatste administratieve zaken af te ronden. Sportief moet er – na de nakende transfer van Matvey Mamykin – echter nog vuurwerk komen. Izquierdo heeft volgens El Correo de Burgos daarom een shortlist opgesteld van vier coureurs die de Spaanse formatie moeten komen versterken vanaf komend seizoen. Het gaat naar verluidt om José Mendes (32), Silvio Herklotz (23), Jesus Ezquerra (26) en Jordi Simón (27).

Mendes en Herklotz rijden momenteel voor BORA-hansgrohe. Waar de Portugees al jaren bekend staat als een trouwe en verdienstelijke klimmer annex knecht, werd de jonge Duitser enkele jaren geleden nog beschouwd als een van de grootste wielerbeloften. Dit liet hij onder meer zien met een eindzege in de Tour Alsace en een tweede stek in de belofteversie van Luik-Bastenaken-Luik. Gedurende zijn eerste twee profjaren heeft hij deze ontwikkeling echter niet door kunnen zetten. Ezquerra en Simón rijden op dit moment voor respectievelijk het Portugese Sporting Clube de Portugal/Tavira en het Braziliaanse Funvic.

Julien Loubet
Naast Burgos-BH zal ook het Baskische Euskadi Basque Country – Murias in 2018 zijn wedstrijden afwerken onder een ProContinentale licentie. Om de selectie van de benodigde kwaliteit te voorzien, heeft men Julien Loubet weten te strikken voor 2018. De 32-jarige Fransman komt over van het continentale Equipe Cycliste Armée de Terre. Hij wist dit jaar te zegevieren in de Tour du Finistère, alsmede een etappe te winnen in de Route du Sud.

Francis Mourey
Een andere Fransman bevindt zich in een minder florissante positie. De Franse veldrijder annex wegrenner Francis Mourey heeft namelijk te horen gekregen dat zijn contract bij Fortuneo-Oscaro niet wordt verlengd. De 36-jarige crosser zegt in een interview met l’Est Républicain niet verrast te zijn door de mededeling, maar wel teleurgesteld in de manier waarop dit is gegaan. “Ik wist dat het tot de mogelijkheden behoorde, maar ik was verrast dat het per brief werd gecommuniceerd. Ik had toch wel een telefoontje verwacht.” De negenvoudig Frans kampioen in het veld hoopt de komende weken op enkele aanbiedingen. Tot dan zal hij tot 1 januari zijn veldritten naar alle waarschijnlijkheid afwerken in het tenue van zijn plaatselijke wielerclub uit Valdahon.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2017 10:26
Edit: Scherp. Aangepast
3 oktober 2017 12:07
Zes nieuwe rensters voor Lotto Soudal Ladies (o.a. Demi de Jong en Marjolein van 't Geloof), zeven rensters (o.a. Lotte Kopecky en Puck Moonen) verlengen: link.
4 oktober 2017 00:14
Paar jaar geleden reed mouray nog goed in namur, giro en tro bon leon. Lijkt nu echt over.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.