Wielertransfers 2018: Sbaragli, De Clercq, Lietaer, Wild, Clarke, Martinelli
Kristian Sbaragli - Foto: Sirotti
maandag 2 oktober 2017 om 11:29

Wielertransfers 2018: Sbaragli, De Clercq, Lietaer, Wild, Clarke, Martinelli

Nu we in de laatste weken van het wegseizoen zijn aanbeland, hebben de meeste renners al onderdak gevonden voor volgend seizoen. Wat zijn de laatste veranderingen op transfergebied. WielerFlits heeft de laatste nieuwtjes weer gebundeld.

Kristian Sbaragli
Kristian Sbaragli verlaat Dimension Data. De 27-jarige Italiaanse sprinter rijdt volgens Italiaanse media volgend seizoen voor Israel Cycling Academy. Sbaragli won twee jaar terug nog een etappe in de Vuelta, zijn enige overwinning bij de profs tot dusver. Israel Cycling Academy hoopt op een wildcard voor de Giro d’Italia en versterkte zich eerder met onder meer Rubén Plaza (ORICA-Scott), Ben Hermans (BMC) en Sondre Holst Enger (AG2R La Mondiale).

Eliot Lietaer
Eliot Lietaer maakt de overstap naar WB-Veranclassic-Aqua Protect. De 27-jarige West-Vlaming reed sinds zijn profdebuut in 2012 voor Sport Vlaanderen-Baloise. Hij zal door zijn nieuwe werkgever met name worden ingezet in lastige wedstrijden met veel hoogteverschil, rittenwedstrijden en zware eendagskoersen. “Iemand met zijn profiel hadden we nog niet in onze rangen”, zegt ploegleider Frédéric Amorison. “Dat is een goede zaak voor de renner en voor de ploeg. We zijn heel blij hem in onze ploeg te mogen verwelkomen.” Lietaer stond ook in de belangstelling van Quick-Step Floors, maar volgens Het Nieuwsblad wil manager Patrick Lefevere nog een jaar wachten.

Bart De Clercq – Foto: Sirotti

Bart De Clercq
Bart De Clercq verlaat na zeven seizoenen Lotto Soudal. De 31-jarige Belg verdedigt in 2018 de kleuren van Wanty-Groupe Gobert. De Clercq kan bij zijn nieuwe ploeg voor eigen kansen rijden en zal daarnaast in de bergen kopman Guillaume Martin ondersteunen. Dit najaar maakte De Clercq nog deel uit van de Vuelta-selectie van zijn ploeg. Een ritzege in de Giro d’Italia van 2011 is zijn voornaamste wapenfeit. Twee jaar geleden won hij nog een rit en werd hij tweede in het eindklassement van de Ronde van Polen. Eerder versterkte Wanty-Groupe Gobert zich met Odd Christian Eiking (FDJ), Boris Vallée (Fortuneo-Oscaro) en Timothy Dupont (Vérandas Willems-Crelan).

Sport Vlaanderen-Baloise
Sport Vlaanderen-Baloise laat in 2018 zes renners debuteren bij de profs. Eerder werd al bekend dat de ploeg van Walter Planckaert volgend seizoen Jordi Warlop, Aaron Verwilst, Robbe Ghys, Milan Menten en Emiel Planckaert verwelkomt. Volgens Directvelo gaat ook Mathias Van Gompel zijn profdebuut maken. De 22-jarige Belg maakt de overstap van de beloftenploeg van Lotto Soudal. Zes renners verlaten de ploeg. Lietaer gaat zoals hierboven gemeld naar WB-Veranclassic-Aqua Protect, Bert Van Lerberghe aar Cofidis en Stijn Steels naar Vérandas Willems. Jarl Salomein en Jens Wallays zetten een punt achter hun carrière. Het is nog niet bekend waar Ruben Pols naartoe gaat.

Kirsten Wild

Kirsten Wild – foto: Orange Pictures

Kirsten Wild
Kirsten Wild zou volgens Cyclingonline in de belangstelling staan van Wiggle-High5. De renster van Cylance zou bij de Britse formatie Jolien D’hoore op moeten volgen. De Belgische wordt bij Orica-Scott ploeggenoten van Annemiek van Vleuten.

Simon Clarke
Simon Clarke blijft nog drie jaar actief in het peloton. De 31-jarige Australiër verlengt zijn contract bij Cannondale-Drapac (dat volgend seizoen verder gaat als EF Education First-Drapac) met drie seizoenen. “Door deze meerjarige verbintenis krijg ik de mogelijkheid om de jonge renners die naar onze ploeg komen te helpen”, aldus de wegkapitein.

Davide Martinelli
Davide Martinelli rijdt ook de komende twee jaar voor Quick-Step Floors. De 24-jarige Italiaan maakte twee jaar geleden zijn profdebuut bij de formatie van Patrick Lefevere. Martinelli hoopt de ploeg in de toekomst te mogen vertegenwoordigen tijdens de voorjaarsklassiekers. “Ik kan veel leren van kampioenen als Gilbert en Stybar, die beiden veel ervaring hebben, maar ook van jongere renners als Alaphilippe en Gaviria”, klinkt het.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2017 11:51
Wanty krijgt een hele mooie ploeg!
2 oktober 2017 12:35
Die Giro wildcard voor ICA lijkt wel steeds zekerder.
2 oktober 2017 12:48
Alsof die giro wildcard nog niet zeker is lol
2 oktober 2017 13:23
Mag je blij mee zijn, Sbaragli. Zo'n sprinter die nooit wint. Die Vuelta etappe twee jaar geleden was een ongelukje. Is hij zelf misschien ook van geschrokken.
2 oktober 2017 13:27
Wild is ook de .... van het peloton, verkast ook steeds van ploeg naar ploeg.
2 oktober 2017 13:56
@nibs want Roompot kreeg er ook eentje in Apeldoorn? Ik zie de meerwaarde niet van een bij elkaar geraapt groepje renners wat toevallig de naam Israel draagt niet overigens.
2 oktober 2017 14:05
@ Cadelie:
haar 6de ploeg in 14 jaar. valt dus wel mee.
2 oktober 2017 14:37
@frits des jeux ik denk dat die wildcard gewoon mee in de deal zit,we moeten hierover niet naief doen. Roompot kan je hier moeilijk mee vergelijken aangezien het niet de enige nl ploeg is en ook verre van de belangerijkste, voor ica ligt dat anders. Israel slaagt er ook altijd in om hun willetje door te drukken en dat zal in de sport niet anders zijn.
2 oktober 2017 15:23
En eerste 8 vrouwen van Movistar bekend gemaakt.
2 oktober 2017 17:36
Martinelli stond al in nieuwsbericht van 30 september.
Hoop dat Wanty volgend jaar toch een grote ronde mag rijden, met extra pct ploegen in spanje en frankrijk wordt het ondanks een mooie Tour lastiger

Om te reageren moet je ingelogd zijn.