Wielertransfers 2018: Thurau, Arzuffi, Nagengast, Parrinello…
Foto: Nick Doup/Wielerflits
zaterdag 23 december 2017 om 09:31

Wielertransfers 2018: Thurau, Arzuffi, Nagengast, Parrinello…

Het nieuwe wielerseizoen komt met rasse schreden dichterbij, wat betekent dat de meeste wielerploegen al vol zitten. Toch wisselen er nog altijd renners van broodheer. WielerFlits bundelt traditiegetrouw de laatste nieuwtjes.

Björn Thurau
De 29-jarige Björn Thurau reed drie jaar geleden nog voor het Franse Europcar van onder meer Thomas Voeckler en Bryan Coquard. Sindsdien is de Duitser, zoon van de fameuze oud-coureur Dietrich Thurau, bezig aan een zwerftocht langs verschillende ploegen. Via Bora-Argon en Wanty-Groupe Gobert kwam hij voor aanvang van het afgelopen seizoen terecht bij het continentale Kuwait-Cartucho.es. Voor die formatie reed hij dit jaar naar een derde plaats in de Tour of Qinhai Lake.

In 2018 keert Thurau echter weer terug naar Europa. Hij zal namelijk uitkomen voor de nieuw uit de grond gestampte continentale Britse formatie Holdsworth Racing. Het betekent alweer de achtste werkgever voor de rijzige Duitser sinds zijn debuut als profrenner in 2007.

Alice Maria Arzuffi
Alice Maria Arzuffi maakt de laatste jaren naam als veldrijdster. Zo eindigde ze dit seizoen als derde op het Europees kampioenschap in het Tsjechische Tabor, en reed ze zich al dertien keer naar een top-tien plaats van een internationale veldrit. Ook op de weg slaat de 23-jarige Italiaanse echter een meer dan goed figuur, getuige haar vijfde plaats op het Italiaans kampioenschap tijdrijden en een zesde stek in de Giro del Trentino.

Vanwege het verdwijnen van haar huidige ploeg Lensworld-Kuota, moest ze op zoek naar een nieuwe werkgever met het oog op 2018. Die heeft ze nu gevonden met Bizkaia Durango-Euskadi Murias. In dienst van de Baskische formatie hoopt Arzuffi het komende wegseizoen goede resultaten te behalen in thuiskoersen van de ploeg en de Giro Rosa.

Fleur Nagengast
Een andere veldrijdster die met nieuws komt over haar toekomst, is Fleur Nagengast. De 19-jarige Nederlandse heeft namelijk haar contract bij Telenet Fidea Lions verlengd tot en met het crossseizoen van 2019. Nagengast, die op dit moment aan de leiding staat van het wereldbekerklassement bij de beloften, is tegenover Veldritkrant.be in haar nopjes met de verlenging. “Ik zit in de perfecte omgeving om me te blijven ontwikkelen. Hopelijk zullen we dit ook samen doen in de toekomst.” Teammanager Sven Nys is vol vertrouwen. “Ze heeft de laatste tijd een mooie ontwikkeling doorgemaakt. We zijn ervan overtuigd dat ze volgend jaar op het WK bij de beloften een gooi kan doen naar een medaille.”

Antonio Parrinello
Dat het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, bewijst het verhaal van Antonio Parrinello. De 29-jarige Italiaan, dit seizoen nog actief voor het continentale GM Europa Ovini, heeft namelijk besloten om zijn fiets aan de haak te hangen wegens een gebrek aan interesse. Parrinello hoopte aanvankelijk op een terugkeer naar het ProContinentale niveau, maar kreeg geen concrete aanbiedingen. Hierop besloot hij om het bijltje er bij neer te gooien, ondanks de mogelijkheid om door te gaan op continentaal niveau.

Hierdoor komt er een einde aan een zesjarige profcarrière, die de Italiaan bracht van Androni Giocattoli-Venezuela (2012-2014) naar d’Amico-Bottecchia (2015-2016) en GM Europa Ovini (2017). Hij boekte in totaal drie profzeges, waaronder de Ronde de l’Oise van 2016 en de GP Adria Mobil van dit seizoen. Ook eindigde hij het voorbije jaar nog als zevende in de Trofeo Matteotti.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
23 december 2017 09:48
Die vrouwelijke transfers ertussen zijn totaal niet interessant of relevant...
Wat betreft Thurau wel jammer dat hij zo is afgegleden want ik kan me best veel ontsnappingen en aanvallen van hem herinneren... leek toch wel iemand met potentie
23 december 2017 11:13
Quote:
DMenchov - 23 december 2017 om 09:48

Die vrouwelijke transfers ertussen zijn totaal niet interessant of relevant…


Dan lees je het niet.
23 december 2017 11:13
Dan lees je het niet. Dat je niets om vrouwenwielrennen geeft was al bekent.
23 december 2017 12:10
Een vrouwelijke veldrittopper vind ik veel interessanter dan een mannelijke c-coureur op de weg
23 december 2017 13:34
@DMenchov
Dat zegt meer wat over je beperkte interesse. De wedstrijden bij de dames worden volop gevolgd heb ik het idee.
23 december 2017 13:34
Ik was geïnteresseerd in Nagengast en Arzuffi, dus die mening deel ik in ieder geval al niet
23 december 2017 13:53
Ik heb niks tegen vrouwen wielrennen maar ik heb het nooit gevolgd. Deze namen zeggen mij dan ook niks. Ik was alleen benieuwd naar Thurau. Sorry. Geen negativiteit verder maar mijn interesse in wielrennen beperkt zich tot het wegwielrennen voor mannen. Ook baanwielrennen niet. Veldrijden heel oppervlakkig nog.
23 december 2017 14:01
@Scott Sunderland dat is een persoonlijke keuze maar om dan als DMenchov te zeggen dat het niet interessant of relevant is, gaat natuurlijk te ver. Dat het voor hem niet interessant of relevant is zou kunnen, maar om het zo algemeen te brengen, gaat natuurlijk echt te ver.
23 december 2017 14:23
@ Rahimns

Mee eens. Het is wielernieuws en als het je interesseert lees je het. De een heeft een brede interesse in deze sport, de ander beperkter.
23 december 2017 14:42
@mwielerfan

+ 1, volledig mee eens.
23 december 2017 14:43
Is Fleur de dochter van Rudi, of van Marcel, of helemaal geen familie?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.