Wielertransfers 2021: Danilo Wyss, Tom Scully, James Shaw
Danilo Wyss als Zwitsers kampioen - foto: Cor Vos
dinsdag 1 december 2020 om 09:38

Wielertransfers 2021: Danilo Wyss, Tom Scully, James Shaw

Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Danilo Wyss 
Heeft Danilo Wyss zijn laatste wedstrijd gereden als beroepswielrenner? De 35-jarige Zwitser kwam dit jaar nog uit voor NTT Pro Cycling, maar heeft nog geen contract voor 2021. “Er zijn veel renners met een onzekere toekomst. Ik hoop niet dat er nu een einde komt aan mijn profavontuur”, zo laat hij weten aan Radsport-News.

Wyss begon zijn profcarrière in 2008 bij BMC en reed vervolgens elf jaar voor de Amerikaanse formatie. In 2019 en 2020 kwam hij uit voor het Zuid-Afrikaanse Dimension Data en opvolger NTT Pro Cycling. De ervaren knecht werd vijf jaar geleden nog eens Zwitsers kampioen op de weg.


Tom Scully 
Tom Scully hoeft zich, in tegenstelling tot Wyss, geen zorgen te maken over de toekomst. De 30-jarige Nieuw-Zeelander zal ook in 2021 uitkomen voor EF Pro Cycling, zo laat hij weten via Instagram. Scully kreeg in 2017 de kans bij de formatie van manager Jonathan Vaughters en heeft zijn waarde als helper inmiddels bewezen.


James Shaw 
De zoektocht van James Shaw naar een nieuwe ploeg duurt voort. De 24-jarige Brit begon zijn profloopbaan in 2017 bij Lotto Soudal en kwam dit jaar uit voor het Deense Riwal Securitas. “Ik heb in het verleden vaak nagedacht over mijn toekomst als wielrenner, maar ik merk nu dat ik ontzettend veel motivatie heb om door te gaan”, zo liet hij eerder weten.

“Ik heb bij Riwal Securitas weer het heilige vuur gevonden. Ik wil nu meer dan ooit mijn carrière voortzetten, aangezien het een vreemd jaar is.” Shaw werd dit jaar twintigste in de Saudi Tour, 23e in de Royal Bernard Drome Classic en kwam voor Groot-Brittannië uit op het WK wielrennen in Imola.


Luca Mozzato 
Luca Mozzato heeft zijn contract bij B&B Hotels verlengd tot eind 2022. De 22-jarige Italiaan zit naar eigen zeggen nog in een ‘leerproces’ en hoopt nog verder te verbeteren als wielrenner. De snelle Mozzato wist dit jaar al verschillende keren zijn neus aan het venster te steken.

Zo werd hij vierde in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, viel hij ook in de Grand Prix d’Isbergues net naast het podium en in Parijs-Camembert snelde hij naar een zesde plek. Mozzato werd ook een keertje tweede in de Tour Poitou-Charentes.


Nicolai Brøchner
Nicolai Brøchner zal ook in 2021 uitkomen op continentaal niveau. De 27-jarige Deen stond vorig jaar nog op de loonlijst van Riwal Readynez, maar koerst tegenwoordig voor ColoQuick. Brøchner, in het verleden winnaar van de Ronde van Overijssel, kwam dit jaar nauwelijks in actie voor zijn continentale werkgever.


Nícolas Sessler
Nícolas Sessler hoopt ook in 2021 uit te komen voor een Europese ploeg. De 26-jarige Braziliaan is op zoek naar een nieuwe werkgever, na zijn gedwongen vertrek bij Burgos-BH. “Het feit dat ik geen nieuw contract kreeg, was toch wel een verrassing”, zo geeft hij aan in gesprek met Ciclismo Internacional.

“Ik ben dus pas laat begonnen met mijn zoektocht naar een nieuwe ploeg”, aldus Sessler, die dit jaar slechts 87 kilometer heeft gereden in het tenue van Burgos-BH. “Ik werd begin dit jaar geveld door een virus en toen kwam de coronapandemie. Ik zat lange tijd vast in Brazilië en toen ik eenmaal naar Europa kon reizen, was het seizoen zo goed als voorbij.”

De vraag is nu of Sessler nog ergens sportieve revanche kan nemen. “Ik geloof nog altijd in mijn kwaliteiten als wielrenner. Ik trap nog altijd goede waardes en heb mezelf laten zien in meerdere wedstrijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.