Wielertransfers 2021: Matteo Sobrero, Pierre Rolland
Pierre Rolland - foto: Cor Vos
zaterdag 7 november 2020 om 19:05

Wielertransfers 2021: Matteo Sobrero, Pierre Rolland

Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Matteo Sobrero
Een maand geleden werd Samuele Battistella (NTT Pro Cycling) in verband gebracht met Astana, maar nu zou de Kazachse ploeg ook interesse hebben in zijn ploeggenoot Matteo Sobrero (23). Het is de sportkrant La Gazzetta dello Sport die de geluiden naar buiten brengt.

In de Giro d’Italia maakte Sobrero zijn debuut in een grote ronde en liet zich daarin opmerken met degelijke uitslagen in de drie tijdritten. In Palermo was hij zevende op veertig tellen van ritwinnaar Ganna, daarna was hij elfde in Valdobbiadene en achttiende in Milaan.

Pierre Rolland
Pierre Rolland rijdt ook de komende twee jaren in het tenue van B&B Hotels-Vital Concept. De 34-jarige Fransman reed afgelopen zomer nog een uitstekende Tour de France in dienst van het Franse ProTeam. “Het was voor mij ondenkbaar om ergens anders naartoe te gaan”, legt Rolland uit. “Dit team heeft dezelfde waarden als ik en ik wil met ze blijven groeien.”

“2020 was een heel bijzonder jaar. Het deed me beseffen hoe leuk het is om met mijn teamgenoten en de hele staf te zijn. Of het nu gaat om een trainingskamp, een herstartwedstrijd of de Tour de France, ik vind het allemaal leuk.  Mijn doelen voor de komende twee jaar zijn om het plezier te behouden, om te winnen en om aan de Tour de France mee te doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.