Wielertransfers 2019: Joe Dombrowski, Novo Nordisk, Moniek Tenniglo
foto: Sirotti
woensdag 17 oktober 2018 om 15:42

Wielertransfers 2019: Joe Dombrowski, Novo Nordisk, Moniek Tenniglo

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Joe Dombrowski, Novo Nordisk en Moniek Tenniglo.

Joe Dombrowski verlengt contract bij EF Education-First Drapac
Joe Dombrowski heeft zijn contract bij EF Education-First Drapac met één jaar verlengd. De 27-jarige Amerikaan is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de ploeg van manager Jonathan Vaughters. De ranke klimmer eindigde dit seizoen als vijfde in de Colorado Classic en als zesde in de Tour of Utah.


Novo Nordisk geeft jongelingen de kans
Het Amerikaanse Novo Nordisk geeft komend seizoen vier jonge talenten de kans zich te laten zien in het profpeloton. Voor de Australiër Samuel Munday (20) en de Oezbeek Ulugbel Saidov (22) wordt het een geheel nieuwe ervaring. De Zwitser Oliver Behringer (22) en de Australiër Declan Irvine (19) zijn sinds augustus stagiair en konden dus al aan het grote werk ruiken.

“Alle vier de renners hebben al minstens twee seizoenen ervaring omdat ze deel uitmaakten van het development-team van Novo Nordisk. Dankzij hun harde werk en toewijding hebben ze zich significant ontwikkeld en hun plekken verdiend in de profploeg”, lichtte de ploeg toe in een perscommuniqué.


Moniek Tenniglo naar Mitchelton-Scott
De Nederlandse Moniek Tenniglo komt volgend seizoen uit in het shirt van Mitchelton-Scott. De 30-jarige Tenniglo maakte in 2014 haar profdebuut bij Rabo Liv, reed in 2017 voor WM3 Energie en kwam dit seizoen uit voor FDJ. De nummer twaalf van het Nederlands kampioenschap krijgt een ondersteunende rol in de ploeg van onder meer Annemiek van Vleuten.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
17 oktober 2018 15:54
Gelukkig geen Dumbrowski naar Sunweb.
    17 oktober 2018 16:00
    Iedereen gelukkig
    18 oktober 2018 11:36
    Waarom gelukkig. Team Sunweb lijkt mij nog niet klaar met versterkingen voor 't nieuwe seizoen.
18 oktober 2018 11:35
Jhonatan Narváez {quickstep} gaat volgens cyclingfever naar SKY.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.