zondag 25 februari 2024 om 17:04

Wout van Aert na winst in Kuurne-Brussel-Kuurne: “Geeft veel vertrouwen”

Video Voor Wout van Aert verliep het openingsweekend uitstekend. Gisteren zag hij zijn ploeggenoot Jan Tratnik winnen in de Omloop het Nieuwsblad, en vandaag was de Belg zelf aan het feest in Kuurne-Brussel-Kuurne.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is een mooie overwinning, deze doet veel deugd”, zei hij in het flashinterview bij Sporza. “Het was een harde koers, maar ik had twee goede metgezellen. Toen ik voelde dat we rugwind hadden in de finale wist ik dat er een goede kans was dat de sterksten zouden overblijven na de heuvelzone.”

Van Aert raakte voorop samen met Tim Wellens, Oier Lazkano en vluchter Laurence Pithie nadat zijn ploeg Visma | Lease a Bike de koers hard had gemaakt. “Het tempo lag superhoog, ik voelde dat het ging scheuren. Het was voor ons de logische tactiek. Toen we met vier voorop raakten wist ik dat we een goede kans hadden om vooruit te blijven.”

Finale met drie
Nadat Pithie moest afhaken moest Van Aert nog afrekenen met Wellens en Lazkano. “Met drie man is het moeilijk om te verrassen, het was een goede situatie. Ik had er vertrouwen in dat ik aanvallen kon beantwoorden en het af kon maken in de sprint”, vertelde hij.

Zijn ploeg Visma | Lease a Bike kende zo een perfect openingsweekend. “Ik ben heel blij met onze prestatie dit weekend. Het is geweldig om zo de klassiekers te starten. We hebben het als ploeg goed gedaan. Het is goed voor mijn vertrouwen, maar de aankomende klassiekers zullen heel anders zijn”, besloot de 29-jarige Belg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.