Wout van Aert: “Voor de titel zal het tussen andere jongens gaan”
foto: Cor Vos
zaterdag 11 januari 2020 om 11:46

Wout van Aert: “Voor de titel zal het tussen andere jongens gaan”

Wout van Aert hoopt zijn rol te kunnen spelen tijdens het BK veldrijden in Antwerpen, maar vindt het niet realistisch dat hij als favoriet bestempeld wordt. Volgens de drievoudige winnaar van de Belgische driekleur gaat de titelstrijd tussen andere mannen.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert keerde gisteren terug van een stage in Spanje, die niet zozeer in functie stond van het BK. Omdat het geen doel op zich is, voegt hij eraan toe in Het Laatste Nieuws. “Maar ik kan me nu niet meer veroorloven om elke week uit te blazen zodat ik fris aan de start van een cross verschijn. Anders dreig ik in tijdsnood te komen in mijn opbouw richting het klassieke voorjaar. Ik heb dus ook niet gefocust op iets specifieks. Ik moet in het algemeen nog beter worden.”

In zijn derde cross sinds zijn zware val in de Tour hoopt Van Aert zijn rol te kunnen spelen. “Maar het is niet realistisch om me als favoriet te bestempelen.” Toch wordt dat door menigeen graag anders gezien. Als hij zondag een vierde titel pakt, is dat vooral op basis van zijn pure klasse. “In Loenhout en Gullegem bleek dat ik met dat talent altijd wel érgens geraakt. Wellicht is dat in Antwerpen ook wel het geval. Maar voor de titel zal het tussen andere jongens gaan.”

Toon Aerts
Vooral huidig Belgisch kampioen Toon Aerts dicht hij veel kansen toe. “Grote motor, een troef op dat parcours. In superconditie. En vooral: frisser dan pakweg Iserbyt, die in de eindejaarsperiode in elke veldrit tot het uiterste moest gaan. Toon is voor mij dé grote titelfavoriet.” Van Aert slaat maandag de cross van Otegem over en vliegt dan met zijn ploeg weer naar Spanje voor een nieuwe trainingsstage. Daar beslist hij hoe zijn verdere crossseizoen eruitziet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.