Wout van Aert wil leren in de Amstel: “Benieuwd wat ik hier in de toekomst kan”
zondag 21 april 2019 om 14:00

Wout van Aert wil leren in de Amstel: “Benieuwd wat ik hier in de toekomst kan”

Nog één keer moet Wout van Aert zich opladen voor een voorjaarsklassieker. De 24-jarige Belg van Jumbo-Visma werd derde in Strade Bianche en tweede in de E3 BinckBank Classic, maar tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix vielen de uitslagen ietwat tegen. Na die laatste koers zat hij steenkapot. “Het was een lastige week”, geeft hij toe.

Voor de start van de Amstel Gold Race legt hij uit hoe de helleklassieker er bij hem heeft ingehakt. “Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk te rusten”, vertelt hij voor de start aan onder andere WielerFlits. “Ik had vorige week goede benen, dus het enige wat je kunt proberen is om vandaag goed gerecupereerd aan de start te verschijnen. Ik ben nu behoorlijk uitgerust, hopelijk is dat genoeg.”

Van Aert wil zo veel mogelijk te leren in de Limburgse heuvels. “Ik vind de Amstel een heel mooie koers. Vandaag is het voor mij vooral ervaring opdoen. Ik ben benieuwd of dit een wedstrijd is waar ik me in de toekomst op kan richten. Ik denk wel – zoals ik me het hele voorjaar al voel – dat ik iets van mezelf mag verwachten vandaag. Maar het is wel de laatste koers in een lange rij, dus we gaan het zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.