Volg hier de Giro dell’Appennino 2022
donderdag 2 juni 2022 om 10:45

Volg hier de Giro dell’Appennino 2022

Vorig jaar werd de Giro dell’Appennino gewonnen door Ben Hermans. De Belg is er vandaag niet bij in de Italiaanse eendaagskoers, maar er staan genoeg renners aan het vertrek die hem maar wat graag op willen volgen. Wie van hen verteert het pittige parcours het beste en gaat in Genova met de zege lopen? Volg het hier op WielerFlits!

Net als vorig jaar begint de Giro dell’Appennino in Pasturana, nabij Novi Ligure, waar het officiële startsein klinkt. Er wordt eerst een relatief vlakke lokale ronde gereden. Daarna gaat het langzaam maar zeker naar de eerste klim van de dag, de Fraconalto (5,5 km aan 6,8%), die opdoemt na ongeveer zestig kilometer. Vervolgens volgen de Crocefieschi (5 km aan 6,7%) en Crocetta d’Orero (5,2 km aan 5,5%). De finale bestaat uit twee nog lastigere bergen: de Pietravalazzara (6,2% km aan 7,7%) en de Madonna della Guardia (6,9 km aan 7,9%).

Na de top van die laatste beklimming is het nog ruim 25 kilometer tot aan de streep, maar op dit punt kan al het nodige verschil gemaakt zijn. We mogen dus een sterke klimmer als winnaar verwachten, al kan de koers prima eindigen in de sprint van een klein groepje. Alessandro Covi, Simon Clarke en de mannen van Intermarché-Wanty-Gobert (Lorenzo Rota, Louis Meintjes en Quinten Hermans) zijn enkele van de favorieten. De 50-jarige Davide Rebellin maakt zijn rentree, nadat hij vorig jaar zwaar ten val kwam in de Memorial Marco Pantani.

De Giro dell’Appennino begint om 11.00 uur, de finish wordt verwacht tussen 15.40 en 16.10 uur. De wedstrijd wordt niet live uitgezonden op de Nederlandse of Belgische televisie, maar er is wel een live stream van PMG Sport. Vanaf 15.00 zijn hier beelden van de koers:

Links
Website organisatie
Deelnemers

Liveticker (Twitter organisatie)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.