Wielertransfers 2018: Garner, Japanners, Bérard, Nederlandse veldrijdsters…
Foto: Nick Doup/Wielerflits
zaterdag 25 november 2017 om 17:20

Wielertransfers 2018: Garner, Japanners, Bérard, Nederlandse veldrijdsters…

December is in aantocht, wat betekent dat de meeste wielrenners al onderdak hebben gevonden voor komend seizoen. Sommige coureurs zijn echter nog altijd in het ongewis over hun toekomst. Maar gelukkig voor hen is de transfermarkt nog altijd niet gesloten. WielerFlits bundelt traditiegetrouw de laatste nieuwtjes.

Zusjes Garner
Lucy en Grace Garner zullen ook in 2018 hun wedstrijden betwisten voor Wiggle High5. Teammanager Rochelle Gilmore denkt dat Lucy – de vriendin van Lars van der Haarklaar is voor een rol als afmaakster. “Lucy was tot op heden vaak een renster in een dienende rol bij ons. Ze heeft de kans gehad om te leren van haar ervaren teamgenotes. Nu is het aan ons om kansen te creëren voor Lucy, zodat ze voor overwinningen in massasprints kan gaan. Ondanks dat ze pas 23 is, denk ik dat ze daar klaar voor is.” In de 20-jarige Grace ziet Gilmore een ongepolijste diamant voor de toekomst.

Japanners langer bij Nippo-Vini Fantini
Het Italiaanse Nippo-Vini Fantini krijgt voor 2018 steeds meer vorm. Nadat eerder deze week Simone Ponzi en Filippo Zaccanti als laatste aanwinsten werden gepresenteerd, heeft de ploeg nu drie contractverlengingen bekendgemaakt. Het gaat om de Japanners Hideko Nakane, Masakazu Ito en Kohei Uchima. Daarmee staan er volgend seizoen zeven Japanners onder contract bij de ploeg van kopman Damiano Cunego.

Manon Bakker
Veldrijdster Manon Bakker rijdt het komende seizoen voor Experza-Foodlogix. Onze 18-jarige landgenote maakt de Belgisch ploeg daarmee compleet. Dit seizoen bestond Bakkers nieuwe ploeg enkel nog uit Belgische dames, toen het onder de noemer Sport Vlaanderen-Guill d’Or in het peloton actief was. Ook Thalita de Jong verdient volgend jaar haar geld bij Experza-Foodlogix

Ceylin del Carmen Alvarado
Ceylin del Carmen Alvarado rijdt de komende drie seizoenen voor IKO-Beobank. De 19-jarige Nederlandse met Dominicaanse roots maakte in 2016 indruk door als tweede te eindigen op het NK voor junioren. Een jaar later werd ze bij de beloften zevende tijdens het WK. “Als je gevraagd wordt door het team dat zowel Mathieu van der Poel als Sanne Cant huisvest, dan moet je niet lang nadenken. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Beobank nog grote stappen kan zetten door de juiste entourage en met de juiste begeleiding”, zegt de nieuwe teamgenoot van de gebroeders Van der Poel.

Portugees talent voor Hagens Berman Axeon 
Het Amerikaanse continentale Hagens Berman Axeon heeft op het laatste moment nog een fikse slag geslagen met het aantrekken van João Almeida. De 19-jarige Portugees staat bekend als een beloftevolle coureur, getuige zijn ritzeges in de rondes van Mersin, Toscane en Oekraïne dit seizoen. In 2016 stak hij zijn neus al nadrukkelijk aan het venster met eindwinst in de Ronde van Portugal voor junioren en de nationale titels op de weg en in het tijdrijden in diezelfde categorie.

Marcos Jurado
Marcos Jurado zal vanaf komend seizoen niet meer het tenue dragen van het Spaanse Burgos-BH. De 26-jarige Spanjaard – in het verleden nog vice-Spaans kampioen tijdrijden bij de beloften – maakt namelijk de overstap naar het Portugese Efapel, een continentale formatie die onder meer oudgedienden David Arroyo en Sergio Paulinho onder contract heeft staan.

Julien Bérard
Tot slot besteden we aandacht aan de precaire situatie waarin Julien Bérard zich bevindt. De Fransman heeft eerder te horen gekregen dat zijn contract bij AG2R La Mondiale niet wordt verlengd. Tegenover Cyclingpro.net geeft Bérard aan serieus rekening te houden met het einde van zijn carrière. “Ik was dichtbij een overstap naar het inmiddels opgedoekte Armée de Terre. Nu dat niet doorgaat, weet ik dat het moeilijk zal worden alsnog een ploeg te vinden voor 2018. Ik wil niet een stap terugdoen naar de amateurs. Het besef is inmiddels al zo ingedaald, dat ik in mijn hoofd klaar ben om afscheid te nemen. Toch hoop ik nog op een ploeg voor komend jaar.” De 30-jarige Bérard, die in 2010 zijn debuut maakte als prof, reed in totaal acht seizoenen voor de Franse WorldTour-formatie. Hij boekte tot op heden nog geen enkele profzege.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
25 november 2017 23:17
Ik heb wel vertrouwen in Ceylin, vind dat ze vaak opvallend sterk finished voor een renster van haar leeftijd.
26 november 2017 00:52
Quote:
Daarom gaven we Alvarado ook een driejaarscontract, zodat ze rustig verder kan groeien, tot en met haar eerste jaar als elite zonder contract.

Toch klinkt die zin een beetje raar, in het artikel op veldritkrant.be.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.