Amgen Tour of California, Landa, Mohorič, Van Hecke, schwalbe
donderdag 17 mei 2018 om 20:00

Amgen Tour of California, Landa, Mohorič, Van Hecke, schwalbe

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder meer over Amgen Tour of California, Mikel Landa, een meningsverschil tussen Matej Mohorič & Carlos Betancur, de reactie van Preben Van Hecke op het handgemeen van Lars Boom en een heuse wielerschwalbe!

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Amgen ook de komende jaren sponsor Amgen Tour of California

In een verklaring op de website van AEG heeft de Amerikaanse multinational laten weten de samenwerking met Amgen en de Tour of California te verlengen met meerdere jaren, waardoor Amgen – een Amerikaanse multinational die biofarmaceutische producten op de markt brengt – nog een aantal jaar langer sponsor en naamgever van de enige Amerikaanse WorldTour-wedstrijd blijft.


PR-manager Movistar: “Landa oogt gelukkig”

De afgelopen dagen ging het gerucht rond dat Mikel Landa ongelukkig zou zijn bij zijn ploeg Movistar en aast op een transfer naar een andere ploeg, waar hij wel kopman kan zijn. Tegen Het Laatste Nieuws ontkracht PR-manager van Movistar, Sebastian Unzué, dit gerucht: “Sinds hij bij het team is, spreek ik elke dag met Mikel. Hij oogt gelukkig, hij klinkt gelukkig, volgens mij is hij ook gelukkig.” “In ieder geval meer dan vorig jaar”, besluit Unzué.


Mohorič deelt sneer uit aan Betancur

Matej Mohorič was in de finale van vandaag op pad met Carlos Betancur. De twee reden in kansrijke positie de laatste kilometer binnen, maar daar weigerde de Colombiaan mee te werken met de Sloveen. De twee werden in de laatste honderden meters gegrepen, waarna Sam Bennett naar de zege sprintte. “Ik kon Betancur niet lossen in de afdaling. Hij werkte daarna totaal niet mee. Misschien hoopte hij dat ik een lead out voor hem deed. Maar helaas voor hem heb ik al een rit gewonnen. En aangezien hij best snel is, heb ik ons maar teruglaten pakken”, vertelt de ritwinnaar in Gualdo Tadino via een video van Bahrain Merida.


Van Hecke: “Boom had van mij mogen starten morgen”

Lars Boom werd vandaag uit de Tour of Norway gezet na een handgemeen met Preben Van Hecke. “Je kunt een concurrent niet slaan, vooral niet in het gezicht. Het is niet goed voor de reputatie van de fietssport en hij mag de wet niet in eigen hand nemen. Daarom hebben we het besluit genomen om hem te verbannen”, tekent Omroep Brabant het verhaal van de organisatie op, die haar verhaal deed bij de Noorse televisie. ‘Slachtoffer’ Van Hecke had het niet erg gevonden als Boom niet was verbannen. “Soms gebeuren er dit soort dingen in de race. Hij raakt me ook niet in mijn gezicht, maar op mijn heup.”


Gele kaart voor CCC Sprandi Polkowice-renner

Waar Boom vandaag een spreekwoordelijke rode kaart kreeg, had een renner van het Poolse CCC Sprandi Polkowice woensdag een gele kaart verdiend. De coureur in kwestie haalde tijdens de koers namelijk een oude voetbaltruc uit de doos. Geen aka, schaar of lichaamsschijnbeweging, maar iets heel anders. Oordeel zelf:

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
17 mei 2018 20:10
Ik zag vanmiddag al een paar scholieren op de fiets Boom en van Hecke nadoen. Zo snel gaat dat.
17 mei 2018 21:12
Die Mohoric is wel een tof mannetje, prima rolmodel samen met Roglic voor de jonge Sloveense fietsers.
17 mei 2018 22:13
Hahaha die CCC renner die er even bij gaat zitten, prachtig.
17 mei 2018 23:08
Goed gedaan/gezegd van Mohoric.

En haha die van CCC, wat was die aan het denken?
18 mei 2018 07:17
Die had slechte benen... en in 1 keer een goed excuus....
18 mei 2018 07:48
Het is wel de slechtste schwalbe die ik ooit heb gezien :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.