Cofidis heeft vertrouwen in Bouhanni: “We bouwen een sprinttrein”
foto: Unipublic
woensdag 6 februari 2019 om 11:55

Cofidis heeft vertrouwen in Bouhanni: “We bouwen een sprinttrein”

Nacer Bouhanni (28) kende een turbulent 2018, maar de Fransman van Cofidis lijkt inmiddels tot rust gekomen. Teammanager Cedric Vasseur verwacht dan ook veel van zijn poulain. “Iemand die einde contract is, presteert altijd een tikkeltje beter”, zo vertelt hij in een interview met Ouest France.

De oud-renner kan het weten. “Ik ben zelf ook weleens einde contract geweest”, aldus Vasseur. “Dan presteer je altijd wat beter. Ik heb een goed gevoel bij Nacer. Hij ziet nu in dat we hem willen helpen. Dat we de ploeg naar een hoger niveau willen tillen. Hij beseft dat hij zijn eigen niveau ook moet opkrikken.”

Bouwen aan sprinttrein 
Dat Vasseur nog altijd gelooft in de kwaliteiten van Bouhanni, blijkt wel uit het aankoopbeleid. “Met Zico Waeytens en Filippo Fortin hebben we twee renners aangetrokken die kunnen plaatsnemen in de sprinttrein. Nacer heeft nog nooit een volledige trein tot zijn beschikking gehad. Ik heb er een goed gevoel over.”

Cofidis en Bouhanni kijken weer vooruit na een roerige periode – foto: ASO

Bouhanni zal in sommige koersen het kopmanschap moeten delen met zijn landgenoot Christophe Laporte, die zich inmiddels heeft ontpopt tot een uitstekende sprinter. “We zullen beide mannen bijvoorbeeld inzetten in Milaan-San Remo. Er kan van alles gebeuren in die koers. Het zou dan ook dom zijn om op één renner te gokken”, aldus Vasseur.

Bouhanni: “Ben nu veel relaxter”
Bouhanni begint zijn seizoen deze week met de Ronde van Valencia. Eerder liet de sprinter al weten als mens te zijn veranderd. “Ik ben veel relaxter. Ik begrijp nu eindelijk dat er een leven is na het wielrennen, dat heeft ervoor gezorgd dat ik dingen in perspectief kan zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.