Aru mist Giro d’Italia door vernauwde heupslagader
foto: Cor Vos
zondag 24 maart 2019 om 09:50

Aru mist Giro d’Italia door vernauwde heupslagader

Fabio Aru moet de Giro d’Italia aan zich voorbij laten gaan. De Italiaanse klimmer blijkt last te hebben van een vernauwde heupslagader, waardoor hij niet in staat is om voldoende kracht te zetten. De klimmer van UAE Emirates zal binnenkort onder het mes moeten.

Het gaat om het linkerbeen van Aru. “Hij heeft dit seizoen opnieuw problemen om zijn oude niveau te halen”, zo vertelt Jeroen Swart, die als hoofd van de medische staf verbonden is aan de WorldTour-ploeg. “Fabio voelt na zware inspanningen – zowel op training als in wedstrijdverband – krachtverlies in zijn linkerbeen.”

Drie tot vier maanden buiten strijd 
“We hebben dan ook enkele medische onderzoeken uitgevoerd. Hieruit bleek dat Fabio kampt met een beknelde heupslagader. Dit is een relatief zeldzame afwijking, maar het kan voorkomen bij wielrenners gezien hun positie op de fiets. Hij zal binnenkort worden gedotterd, waarna hij één maand absolute rust moet nemen. De hersteltijd is drie à vier maanden.”

Aru: “Ben ook wel opgelucht”
Aru zelf baalt uiteraard van het feit dat hij de Giro d’Italia moet laten schieten. “Het is de zoveelste keer dat ik krijg af te rekenen met pech. Aan de andere kant is het ook een opluchting, aangezien we nu eindelijk weten wat het probleem is. Ik hoop nu gewoon zo snel mogelijk deze donkere periode af te sluiten.”

Aru zou aanvankelijk starten in de Ronde van Catalonië, maar dat gaat nu dus niet door. De Sardijn begon het seizoen nog hoopgevend met een achtste plaats in de Trofeo Ses Salines, maar in de Volta ao Algarve kon hij geen potten breken. In Parijs-Nice moest de Italiaan zelfs vroegtijdig opgeven.

Alexandr Riabushenko is opgeroepen als vervanger van Aru in de Ronde van Catalonië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.