Feestvarken Damiano Cima: “Dit is echt ongelofelijk!”
foto: LaPresse
donderdag 30 mei 2019 om 17:45

Feestvarken Damiano Cima: “Dit is echt ongelofelijk!”

Noem een willekeurige etappe in deze Giro d’Italia en je kon er vergif op innemen dat Damiano Cima meezat in de vroege vlucht. Ook vandaag was het raak voor de snelle rasaanvaller. En hoewel het er lange tijd niet naar uitzag – toen weer wel, toen weer niet – hield de vlucht net lang genoeg stand. Met Cima aan de top. “Dit is een wonder!”, zegt hij in het flashinterview.

Nico Denz was de grote motor onderweg en misschien wel de sterkste. De Duitser van AG2R La Mondiale plaatste op drie kilometer voor het einde een aanval, maar Mirco Maestri (de derde en laatste vluchter) reed dat gaatje dicht. Cima stierf ondertussen duizend doden in zijn wiel. Eventjes leek de samenwerking door Denz’ aanval te stokken, maar de drie begrepen dat ze moesten blijven rijden als ze het peloton wilden voorblijven.

Dat lukte. In de laatste kilometer begonnen ze met pokeren en het was de sterke Denz die vroeg aanging. Hij sloeg een gaatje, maar Maestri kon remonteren. Cima moest zijn sprint uit zijn teennagels halen, maar hij kwam er nog over. Pascal Ackermann reikte nog tot aan zijn wiel, maar toen was de streep al daar. “Ongelofelijk, ik weet niet wat er gebeurd is! Ik zat al vaak mee deze Giro en een paar keer dacht ik dat het misschien zou lukken. Maar nu wist ik het pas in de laatste meters zeker. Echt fantastisch!”

De Giro voor Nippo in één klap geslaagd! – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.