Van der Poel wint opnieuw: “Voelde me niet super vandaag”
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
vrijdag 9 augustus 2019 om 20:05

Van der Poel wint opnieuw: “Voelde me niet super vandaag”

Mathieu van der Poel liet na de Short Track van Lenzerheide weten dat hij zich niet heel geweldig voelde, maar dat hij de koers wel onder controle had. Het resulteerde in een nieuwe zege na eerdere overwinningen op de Short Tracks van Albstadt, Nove Mesto, Les Gets en Val di Sole.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was onder controle, maar dat wil niet zeggen dat je niet afziet natuurlijk”, reageerde Van der poel na de finish. “Nino Schurter was heel sterk. Normaal is hij in de Short Track niet zo aanwezig, maar vandaag probeerde hij een andere tactiek en dat maakte het een lastige wedstrijd. Die laatste punch heb ik dan weer wel in huis en zij iets minder.”

Schurter wilde zijn thuispubliek duidelijk spektakel bezorgen en ging dan ook meermaals in de aanval. “Ik denk wel dat Schurter hier wilde winnen en hij zal er zondag ook staan in de Cross Country. Hij is hier in Lenzerheide altijd heel sterk, ik weet niet hoe veel keer hij hier al gewonnen heeft. Hij zal hier in ieder geval nog niet al te vaak geklopt zijn.”

Van der Poel zou zondag graag nog eens winnen, maar beseft wel dat het moeilijk wordt. “Het is hier net op de hoogte van net wel, net niet. Dat kan wel invloed hebben. Vandaag voelde ik me niet super en daarom reed ik niet zoveel op kop. Ik hoop zondag terug de benen van vorige week te hebben en dan moet ik lang met Nino meekunnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.