donderdag 2 mei 2024 om 07:30

Giro 2024: Voorbeschouwing favorieten algemeen klassement – Tadej Pogacar… en verder?

La Maglia Rosa. De term klinkt sierlijk en de kleur is zacht, maar de strijd om het desbetreffende tricot zal kei- en keihard worden. Alleen de allersterksten mogen dromen van het roze in Rome en voor slechts één van hen zal die droom ook daadwerkelijk in vervulling gaan. Wie zal dat zijn? WielerFlits wikt en weegt de kansen van de favorieten voor de eindzege!

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Historie

Laatste tien eindwinnaars Giro d’Italia
2023: flag-si Primoz Roglic
2022: flag-au Jai Hindley
2021: flag-co Egan Bernal
2020: flag-gb Tao Geoghegan Hart
2019: flag-ec Richard Carapaz
2018: flag-gb Chris Froome
2017: flag-nl Tom Dumoulin
2016: flag-it Vincenzo Nibali
2015: flag-es Alberto Contador
2014: flag-co Nairo Quintana


Vorig jaar

Remco Evenepoel begon als een van dé kanshebbers op eindwinst aan de 109e editie van de Giro d’Italia en wist zijn favorietenstatus meteen kracht bij te zetten door de openingstijdrit tussen Fossacesia Marina en Ortona te winnen. Met een indrukwekkende machtsontplooiing op de tijdritfiets reed hij zijn grootste concurrenten, Primoz Roglic en Geraint Thomas, al meteen op flinke achterstand. De eerste roze trui was een meer dan welkome bonus.

Evenepoel hield het felbegeerde kleinood drie dagen in zijn bezit, maar in de vierde etappe naar Lago Laceno wisselde de roze trui van schouders. Soudal Quick-Step, de ploeg van Evenepoel, besloot de trui uit tactische overwegingen ‘weg te geven’ aan vluchter Andreas Leknessund. De Noor van (toen nog) Team DSM mocht vervolgens vijf dagen genieten van zijn tijd in het roze, maar in rit negen kwam er een einde aan zijn heerschappij.

In de tweede beproeving tegen de klok – eentje van 35 kilometer van Savignano sul Rubicone naar Cesena – greep Evenepoel weer de macht. Alleen: dit deed de zichtbaar vermoeide Belg niet met de verwachte dominantie. En zo waren de verschillen in de voorlopige stand – na ruim een week – bijzonder klein. Evenepoel had van de klassementsrenners wel de beste papieren, maar nog diezelfde avond werd de Giro-karavaan opgeschrikt door bijzonder slecht nieuws.

De wereldkampioen en leider in het algemeen klassement testte enkele uren na de door hem gewonnen tijdrit naar Cesena positief op het coronavirus en moest naar huis. Een bittere pil voor Evenepoel, zijn ploeg Soudal Quick-Step en de Giro d’Italia, maar de koers ging ook nu gewoon weer door. En wel met Geraint Thomas als de nieuwe drager van de roze leiderstrui. De Brit wist het tricot in de daaropvolgende ritten te behouden.

De Britse kopman van INEOS Grenadiers moest de trui in de tweede en derde week van de Ronde van Italië slechts één keer kortstondig afstaan aan de Fransman Bruno Armirail, die in de veertiende rit zijn slag wist te slaan vanuit de vroege vlucht. Twee dagen later werd de orde weer hersteld en zo begon Thomas in het roze aan de beslissende etappe van de Giro d’Italia 2023: de klimtijdrit naar de Monte Lussari.

foto: Cor Vos

En het werd een rit om nooit te vergeten, in een verder tegenvallende en bij momenten slaapverwekkende Giro. Thomas leek in de tijdrit lang op weg naar de eindzege. Met nog vier kilometer te klimmen leken de wielersterren goed te staan, al helemaal nadat zijn grote concurrent Primoz Roglic op de slotklim kreeg af te rekenen met kettingproblemen. Wat volgde, was echter niet een enorme anticlimax, maar een sensationele ontknoping.

Met de nodige adrenaline in zijn lijf wist Roglič al snel weer zijn ritme te vinden en met een fenomenaal slot wist hij zijn achterstand van 26 seconden nog om te zetten in een bonus van veertien tellen. Om zo de Giro d’Italia 2023 op zijn naam te schrijven. De verslagen Thomas werd tweede, João Almeida derde.

Eindklassement Giro d’Italia 2023
1. flag-si Primoz Roglic (Jumbo-Visma) in 85u29m02s
2. flag-gb Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) op 14s
3. flag-pt João Almeida (UAE Emirates) op 1m15s
4. flag-it Damiano Caruso (Bahrain Victorious) op 4m40s
5. flag-fr Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) op 5m43s


Favorieten

Moet de Giro d’Italia 2024 nog wel gereden worden? Natuurlijk wel, maar we kunnen er niet omheen dat Tadej Pogacar toch echt van de buitencategorie is. Dat is hij in 95% van de wedstrijden die hij betwist, maar bij gebrek aan échte concurrenten – Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Primoz Roglic zullen op 4 mei niet aan de start verschijnen van de Giro – zien we niet in wie de Sloveen het vuur aan de schenen kan leggen. En toch zeker niet in een koers over drie weken.

En toch halen we maar even een aloud wielercliché naar boven: Rome is nog ver. En in het wielrennen liggen de nodige onvoorziene zaken – denk aan een valpartij, blessure, ziekte of slechte dag – op de loer. Maar de goede lezer heeft het al door: Pogacar lijkt alleen maar te kunnen verliezen door pech of een ongelukkige speling van het lot. Man tegen man, zal er toch weinig te doen zijn aan de veelvraat uit Komenda.


**** flag-si Tadej Pogacar (UAE Emirates)

foto: Cor Vos

17 december 2023. De organisatie van de Giro d’Italia komt met een verrassende mededeling. Niemand minder dan Tadej Pogacar zal in 2024 voor de eerste keer deelnemen aan La Corsa Rosa. In de weken voor de aankondiging leek het nog een utopie, maar de Sloveen vindt het na twee gewonnen Tours en nog zoveel meer tijd om een gooi te doen naar de eindzege in de eerste grote ronde van het seizoen. En als we iets hebben geleerd van de afgelopen jaren, is dat een gedreven Pogacar erg goed is in het afvinken van zijn doelen.

De kopman van UAE Emirates is de torenhoge favoriet voor de komende weken, laat daar geen misverstand over bestaan. Pogacar beschikt over alle kwaliteiten om een koers van drie weken naar zijn hand te zetten. Bergop kent hij in deze ronde zijn gelijke niet, tegen de klok zijn er maar weinig klassementsrenners die hem kunnen uitdagen en Pogacar zal – gezien zijn explosiviteit en allround-kwaliteiten – vaak in aanmerking komen voor de dagzege. Ook over de sterkte van zijn ploeg, hoeft hij zich normaliter geen zorgen te maken.

UAE Emirates brengt niet zijn allersterke selectie op de been voor de Ronde van Italië, maar met Mikkel Bjerg, Felix Großschartner, Domen Novak, Rui Oliveira, Vegard Stake Laengen, Juan Sebastián Molano en Rafal Majka hoeft de formatie zeker niet onder te doen voor de concurrerende teams. Het is aan Novak, Großschartner en met name Majka om de kopman bergop zo lang mogelijk bij te staan, terwijl Bjerg, Stake Laengen en Oliveira dan weer multi-inzetbaar zijn. En laten we eerlijk zijn: een Pogacar in topvorm heeft niet eens een superploeg nodig.

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: Niet deelgenomen
Beste prestatie in de Giro d’Italia: Eerste deelname
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
flag-nr1 flag-it Strade Bianche
flag-nr3 flag-it Milaan-San Remo
flag-nr1 flag-es Ronde van Catalonië (+4 ritzeges)
flag-nr1 flag-be Luik-Bastenaken-Luik


*** flag-gb Geraint Thomas (INEOS Grenadiers)

foto: Cor Vos

Het is misschien een beetje vreemd om een renner die dit seizoen weinig tot niks heeft klaargespeeld, naar voren te schuiven als de uitdager van Tadej Pogacar. Maar voor Geraint Thomas gelden er nu eenmaal andere wielerwetten. De inmiddels 37-jarige Brit is echt nog een beetje van de oude wielerstempel. Thomas begint vaak met flink wat achterstand aan het seizoen, om zich dan via de nodige koersen net op tijd in vorm te rijden voor zijn grote hoofddoel. We hebben het in het verleden al vaak gezien en de Tourwinnaar van 2018 was vaker wel dan niet op de afspraak.

Ook dit jaar kiest de renner van INEOS Grenadiers voor eenzelfde stramien. Rustig meepedellen in zijn eerste wedstrijden, koershardheid opdoen om dan toe te slaan in de Giro d’Italia. We zien de Welshman ook dit jaar ‘gewoon’ weer meestrijden om het podium en – wie weet – de eindzege. Vorig jaar waren zijn resultaten in aanloop naar de Giro ook niet om over naar huis te schrijven, maar kwam hij ontzettend dicht bij de eindoverwinning. Neemt hij dit jaar sportieve revanche? Pogacar verslaan lijkt een utopie, maar Thomas heeft ons al vaker weten te verrassen.

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: flag-nr2
Beste prestatie in de Giro d’Italia: flag-nr2 in 2023
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
13e in flag-it Tour of the Alps


*** flag-au Ben O’Connor (Decathlon AG2R)

foto: Cor Vos

Eerste, tweede, vijfde en tweede: het zijn de uitslagen van Ben O’Connor dit voorjaar. Met andere woorden, de 28-jarige Australische klimmer koerst al maanden op een bijzonder hoog niveau. Dit moet straks resulteren in de ultieme beloning: een topklassering in de Giro d’Italia. En gezien het deelnemersveld in de eerste grote ronde van het seizoen, ligt een podiumplaats zeker in het verschiet voor de kopman van Decathlon AG2R. O’Connor hoeft bergop maar voor weinig renners onder te doen en zijn tijdrit is ook meer dan behoorlijk.

De vraag is alleen of O’Connor het ook in een koers over drie weken kan bolwerken. Hij werd in 2021 al eens vierde in de Tour de France, een jaar later was hij achtste in de Vuelta a España. Daar staat tegenover dat hij ook al een paar keer door het ijs is gezakt, al was dat vaak wel door pech of fysieke malheur. Het is voor de klimmer te hopen dat hij dit keer de koersgoden aan zijn zijde heeft, en zijn kansen ook daadwerkelijk kan verdedigen. Dan zouden het weleens drie mooie weken kunnen worden voor O’Connor en zijn Franse werkgever.

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: Niet deelgenomen
Beste prestatie in de Giro d’Italia: 20e in 2020
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
flag-nr1 flag-es Vuelta a Murcia
flag-nr2 flag-ae UAE Tour (+1 ritzege)
5e in flag-it Tirreno-Adriatico
flag-nr2 flag-it Tour of the Alps


** flag-fr Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL)

foto: Cor Vos

In de eerste maanden van 2024 liep het nog niet naar wens voor Romain Bardet, maar de Franse klimmer heeft net op tijd zijn beste benen gevonden. Of zoals Bardet het in de Tour of the Alps zelf formuleerde in gesprek met WielerFlits: “Mijn seizoen begint eigenlijk nu pas.” Bardet hoopt na een sterke Ronde van de Alpen (vijfde in het eindklassement) en een uitmuntend optreden in Luik-Bastenaken-Luik (tweede achter de ongenaakbare Tadej Pogacar) een glansrol te vertolken in de Giro d’Italia. Met de vorm van de voorbije wedstrijden, lijkt er veel mogelijk.

Maar wat verwacht de kopman van dsm-firmenich PostNL nu precies van zijn derde Giro-deelname? “De Giro wordt het grote doel voor het eerste deel van het seizoen. Tot nu toe hebben we gedaan wat we moesten doen. We vertrouwen erin dat we de juiste voorbereiding aan het doen zijn. We gaan wat etappes proberen te pakken, we hebben een goede groep om dat waar te maken. Maar ook een goed eindklassement wordt belangrijk.” Het zou ons niet verbazen, mocht de door de wol geverfde Bardet zich mengen in de strijd om de podiumplekken.

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: Niet deelgenomen
Beste prestatie in de Giro d’Italia: 7e in 2021
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
flag-nr3 flag-fr Classic Var
5e in flag-it Tour of the Alps
flag-nr2 flag-be Luik-Bastenaken-Luik


** flag-nl Thymen Arensman (INEOS Grenadiers)

foto: Cor Vos

Een opvolger van Tom Dumoulin – die in 2017 als eerste Nederlander de Giro d’Italia wist te winnen – zien we niet meteen, maar de Nederlandse wielerliefhebbers zullen wel reikhalzend uitkijken naar het optreden van Thymen Arensman. De eerste maanden van de 24-jarige klassementsrenner bij INEOS Grenadiers verliepen niet zoals gehoopt, maar Arensman heeft inmiddels zijn draai gevonden bij de Britse ploeg. Het kwam vorig jaar al tot uiting met enkele goede uitslagen in het meerdaagse werk, met een zesde plek in de Giro als meest in het oog springende resultaat.

Dit jaar heeft Arensman de goede lijn weten door te trekken, met topklasseringen in de Volta ao Algarve (vijfde) en Tirreno-Adriatico (zesde). Maar zijn eerste échte hoofddoel van het seizoen, de Giro, komt er nu aan. De coureur uit Deil hoeft de druk van het kopmanschap niet in zijn eentje te dragen. Er zullen nog altijd meer ogen gericht zijn op Geraint Thomas, vorig jaar nog tweede in het klassement, maar dit kan alleen maar in het voordeel van Arensman uitdraaien. Die kan nu wat meer vanuit de schaduw zijn ding doen, en zo wellicht de stap zetten naar het podium.

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: 6e
Beste prestatie in de Giro d’Italia: 6e in 2023
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
5e in flag-pt Volta ao Algarve
6e in flag-it Tirreno-Adriatico


** flag-co Daniel Felipe Martínez (BORA-hansgrohe)

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe steekt zijn ambities voor 2024 niet onder stoelen of banken: de Duitse formatie wil dit jaar met nieuwkomer Primoz Roglic een gooi doen naar het allerhoogste en dat is de eindzege in de Tour de France. De ploeg brengt een bijzonder sterke selectie op de been, met – naast Roglic – ook Aleksandr Vlasov, Jai Hindley, (als hij op tijd fit geraakt) Lennard Kämna en Daniel Felipe Martínez. Die laatste zal echter eerst zijn opwachting maken in de Giro d’Italia. BORA-hansgrohe speelt de Colombiaan in Italië uit als kopman voor het klassement.

We zijn benieuwd welke versie van Martínez we te zien krijgen in de komende Ronde van Italië. Is het de Martínez die in de Volta ao Algarve Remco Evenepoel twee keer wist te vloeren bergop? Of de Martínez die met knieproblemen moest opgeven in Tirreno-Adriatico? Het probleem van de 27-jarige klimmer is dat hij nogal wisselvallig is. Zijn track record in grote rondes spreekt boekdelen. Martínez stond al negen keer aan de start van een drieweekse ronde en eindigde slechts één keer bij de eerste tien. Dat was in 2021. Toen werd hij – in dienst van de latere eindwinnaar Egan Bernal – vijfde in de Giro.

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: Niet deelgenomen
Beste prestatie in de Giro d’Italia: 5e in 2021
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
flag-nr2 flag-pt Volta ao Algarve


* flag-it Antonio Tiberi (Bahrain Victorious)

foto: Cor Vos

De klassementsrenners die al het nodige hebben bewezen over drie weken, zijn voor deze Giro op één hand te tellen. Maar dit geeft natuurlijk ook weer de nodige ruimte aan renners om te verrassen. Wellicht zijn we de komende weken wel getuige van de geboorte van een nieuwe topper op rondegebied. Het zou ons niet verbazen mocht bijvoorbeeld Antonio Tiberi zijn echte doorbraak beleven op het allerhoogste niveau. De 22-jarige Italiaan van Bahrain Victorious is bezig aan een uitstekend seizoen en liet al zeer mooie dingen zien in het rondewerk.

Zijn achtste plaats in de sterk bezette Ronde van Catalonië was een eerste visitekaartje, maar Tiberi werd in aanloop naar de Giro ook knap derde in de Tour of the Alps. De voormalig juniorenwereldkampioen tegen de klok stond altijd al te boek als een veelzijdige renner, maar heeft de laatste seizoenen ook enorme stappen gezet als klimmer. Na twee eerdere deelnames aan de Vuelta a España mag hij zich nu opmaken voor zijn allereerste Giro. De hamvraag is of Tiberi al drie weken lang op een hoog en vooral constant niveau kan presteren. Hij zet zelf hoog in. “Ik mik op de top-5.”

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: Niet deelgenomen
Beste prestatie in de Giro d’Italia: Eerste deelname
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
flag-nr3 flag-es Ruta del Sol
8e in flag-es Ronde van Catalonië
flag-nr3 flag-it Tour of the Alps


* flag-be Cian Uijtdebroeks (Visma | Lease a Bike)

foto: Cor Vos

De Nederlandse wielerliefhebbers hopen op een knalprestatie van Thymen Arensman, de Belgen zullen dan weer kijken naar Cian Uijtdebroeks. De aandacht zal nu nog meer uitgaan naar de 21-jarige Belg, nu zijn ploeg- en landgenoot Wout van Aert er niet bij kan zijn na diens zware val in Dwars door Vlaanderen. De vraag is wat we van Uijtdebroeks mogen verwachten in zijn allereerste Giro. Visma | Lease a Bike wil zijn goudhaantje nog niet met te veel druk opzadelen en had het in eerdere vooruitblikken en communiqués niet echt over klassementsambities.

Maar we gaan er toch vanuit dat Uijtdebroeks met meer dan een schuin oog zal kijken naar het klassement. We hoeven niet om de hete brij heen te draaien: zo ontzettend veel sterke klassementsmannen staan er ook weer niet aan de start. Dit biedt dus perspectieven voor jonge talenten als Uijtdebroeks. We moeten ook niet vergeten dat hij vorig jaar, bij zijn debuut in een grote ronde, al achtste werd in de Vuelta a España. De klimmer heeft dus al bewezen dat hij goed kan presteren over drie weken. Klimmen kan Uijtdebroeks als de beste, maar aan zijn tijdrit valt nog wel wat te schaven.

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: Niet deelgenomen
Beste prestatie in de Giro d’Italia: Eerste deelname
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
5e in flag-es O Gran Camiño
7e in flag-it Tirreno-Adriatico


* flag-it Damiano Caruso (Bahrain Victorious)

foto: Cor Vos

Damiano Caruso is nu zo’n renner die zelden opvalt, zeker niet in een tijd waarin wieleraliens als Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel, Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel de dienst uitmaken. Maar de inmiddels 36-jarige Italiaan slaagt er in de schaduw van deze toppers wel in om een mooi palmares bij elkaar te fietsen. Zo speelde hij de voorbije jaren een voorname rol in de Giro d’Italia. Wie werd er in 2021 tweede in het eindklassement, na Egan Bernal? En wie eindigde er vorig jaar nog als vierde in de eindstand, net naast het podium?

Caruso nam de laatste jaren namens zijn ploeg Bahrain Victorious met succes de klassementshonneurs waar in de Ronde van Italië. En ook dit jaar sluiten we niet uit dat de man uit Ragusa de kastanjes uit het vuur moet halen. De ploeg rekent ook op de eerdergenoemde Tiberi, maar de jonge Italiaan heeft zich nog niet bewezen als renner voor de grote rondes. Voor Caruso lijkt de weg dan ook open te liggen om opnieuw voor een goede eindnotering te gaan. Met zijn taaiheid, klimvermogen en allround-kwaliteiten, moet hij een eind kunnen komen.

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: 4e
Beste prestatie in de Giro d’Italia: flag-nr2 in 2021
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
13e in flag-es Ruta del Sol
19e in flag-es Ronde van Catalonië


* flag-es Juan Pedro López (Lidl-Trek)

foto: Cor Vos

Na de Tour of the Alps kijken we ook met meer dan een schuin oog naar de verrichtingen van Juan Pedro López. De renner van Lidl-Trek beleefde in 2023 naar eigen zeggen ‘een shitjaar’, maar is nu weer op niveau. Sterker, López lijkt beter dan ooit, getuige zijn eindzege in de Ronde van de Alpen. De manier waarop hij de leiderstrui wist te verdedigen en aanvallen wist af te slaan van onder meer Ben O’Connor, Antonio Tiberi en Romain Bardet – renners die hij ook weer zal tegenkomen in de Giro – was toch wel indrukwekkend.

De Spaanse klimgeit is met andere woorden goed op dreef en de Giro heeft een speciaal plekje in zijn hart, aangezien hij er twee jaar geleden zijn doorbraak beleefde. In die bewuste Giro van 2022 droeg Lopez ruim een week de roze trui en eindigde hij als tiende in het klassement.  Zal hij die notering de komende weken proberen te verbeteren? “Ik ben in een goede vorm, maar ik wil in de eerste plaats voor ritzeges gaan. Als een goede klassering erbij komt, des te beter, dan neem ik dat er graag bij”, vertelde hij in de Ronde van Alpen aan WielerFlits.

Alle feiten op een rijtje

Eindklassering vorig jaar: Niet deelgenomen
Beste prestatie in de Giro d’Italia: 10e in 2022
Beste uitslagen in aanloop naar de Giro:
flag-nr1 flag-it Tour of the Alps


Outsiders

We hebben de (top)favorieten voor de komende Giro d’Italia reeds besproken, maar er staan nog de nodige outsiders aan het vertrek. Eddie Dunbar was vorig jaar nog een van de revelaties in de Giro d’Italia. De Ierse klimmer van Jayco AlUla liet met een zevende plaats in de eindstand zien dat er een uitstekende ronderenner in hem schuilt. Dit jaar is het echter kommer en kwel voor Dunbar, die zich – mede door fysieke malheur  – nog niet heeft kunnen onderscheiden. Draait hij in de Giro de bladzijde om?

Bij Decathlon AG2R leggen ze hun eieren vooral in het mandje van Ben O’Connor, maar let ook op de fietsende broers Aurélien en Valentin Paret-Peintre, die beiden uitstekend op dreef zijn. EF Education-EasyPost leek met Hugh Carthy als klassementskopman te beginnen aan de Giro, maar de Britse klimmer – die bezig is aan een teleurstellend seizoen – werd op het laatste moment toch gepasseerd.

Nairo Quintana koestert mooie herinneringen aan de Giro – foto: LaPresse

Van de 176 renners die aan de start zullen verschijnen in Venaria Reale, wist slechts één renner de Giro al eens te winnen. We hebben het over Nairo Quintana, maar de kans dat de Colombiaan van Movistar opnieuw zal zegevieren is klein, zeer klein. Quintana heeft zijn beste jaren inmiddels wel gehad, kende een zeer moeilijk begin van het seizoen en richt zich bovendien op dagzeges. Zijn land- en ploeggenoot Einer Rubio is misschien wel een grotere kandidaat voor een goede eindklassering.

Verder noteren we de namen van de beloftevolle Duitse klimsensatie Florian Lipowitz (BORA-hansgrohe), Luke Plapp en Filippo Zana (Jayco AlUla), Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan), Jan Hirt (Soudal Quick-Step), Michael Storer (Tudor) en Lorenzo Fortunato (Astana Qazaqstan). En om af te ronden: wat kan de inmiddels 41-jarige Domenico Pozzovivo (VF Group-Bardiani CSF-Faizanè) in zijn allerlaatste Giro?


Favorieten volgens WielerFlits
**** Tadej Pogacar
*** Geraint Thomas, Ben O’Connor
** Romain Bardet, Thymen Arensman, Daniel Felipe Martínez
* Antonio Tiberi, Cian Uijtdebroeks, Damiano Caruso, Juan Pedro López


RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
30 april 2024 15:58
Test

Om te reageren moet je ingelogd zijn.