Jakob Fuglsang kent hoofddoel voor 2020: “Wil koste wat het kost goud in Tokio”
Jakob Fuglsang - foto: Cor Vos
zaterdag 26 oktober 2019 om 13:03

Jakob Fuglsang kent hoofddoel voor 2020: “Wil koste wat het kost goud in Tokio”

Gisteren verkende Jakob Fuglsang met Chris Froome, Michał Kwiatkowski en Romain Bardet het parcours van de Olympische wegwedstrijd van 2020. En hij windt er alvast geen doekjes omheen dat hij komend seizoen voor niets minder dan goud gaat in de wegwedstrijd: “Dat wordt mijn grote doel volgend jaar.”

In 2016 was de Deense Astana-renner al dichtbij Olympisch goud. Het was Greg Van Avermaet die hem in de sprint wist te kloppen, waardoor hij genoegen moest nemen met zilver. Maar volgend jaar wil hij een nieuwe poging wagen om de top van de Olympus te bestijgen. “Ik wil koste wat het kost goud in Tokio, meer nog dan elke andere wielerwedstrijd”, zei hij na de verkenningstocht.

“Ik denk dat het een goed parcours voor me is”, blikt Fuglsang vooruit. “Ik ben optimistisch over mijn kansen. Bovendien zal het als het regent nog zwaarder zijn dan in Yorkshire. En alleen een klimmer kan op dit parcours winnen…”

De 34-jarige Fulsang kan terugkijken op een prima seizoen, ondanks dat zijn Tour de France in het water viel. Zo won hij voor het eerst een rit in een grote ronde, pakte hij eindwinsten in de Ronde van Murcia, de Ruta del Sol en het Critérium du Dauphiné. Eind april schreef hij zijn eerste monumentale klassieker op zijn naam. In Luik-Bastenaken-Luik soleerde hij naar de overwinning.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.