Ronde van Wallonië trekt niet naar Aat: “Moet mijn bevolking beschermen”
Een sprint in de Ronde van Wallonië - foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 14 juli 2020 om 18:52

Ronde van Wallonië trekt niet naar Aat: “Moet mijn bevolking beschermen”

De organisatie van de Ronde van Wallonië moet weer terug naar de tekentafel, nu de Waalse stad Aat zich heeft teruggetrokken als aankomstplaats van de openingsetappe. “Ik moet mijn bevolking beschermen”, zo legt burgemeester Bruno Lefebvre uit.

Lefebvre laat weten dat de stad in coronatijd geen enkel risico wil nemen. “Covid-19 ligt nog niet achter ons, er zijn nog te veel besmettingen.” Volgens het gemeentebestuur van Aat zal de Ronde van Wallonië, als een van de voorbereidingskoersen voor de Tour de France, extra volk lokken.

“Naast heel wat wielerfiguren en de gebruikelijke tweeduizend toeschouwers zouden er nog honderden extra mensen naar Aat komen. Dat zorgt voor een epidemiologisch risico dat we niet willen nemen voor onze inwoners.” De Ronde van Wallonië begint op 16 augustus en eindigt drie dagen later.

De burgemeester en de schepen van Sport van Aat hadden al een onderhoud met de organisatie van de Ronde van Wallonië, maar die heeft nog niet gereageerd. De wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door publiekslieveling Loïc Vliegen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.