Tim Wellens: “Als ik goed ben in Polen en Benelux Tour, komt WK-selectie vanzelf”
Nico Dick
dinsdag 20 juli 2021 om 14:54

Tim Wellens: “Als ik goed ben in Polen en Benelux Tour, komt WK-selectie vanzelf”

Tim Wellens is terug in competitie. In de Ronde van Wallonië is hij met bescheiden ambities van start gegaan. “Ik zal een goed resultaat niet laten liggen, maar ik wil vooral weer ritme opdoen in functie van de Ronde van Polen en de Benelux Tour.”

Iets meer dan een maand geleden stuurde Wellens minder positief nieuws de wereld in. Hij gaf forfait voor het Belgisch kampioenschap in Waregem en de Ronde van Frankrijk. Wellens, die niet met de gewenst vorm uit de Dauphiné kwam, wilde op die manier vermijden dat het najaar in gevaar zou komen. Vijf weken later is de naar Monaco uitgeweken Limburger opnieuw competitieklaar.

Wellens trok alvast niet op stage om zich voor te bereiden. “Daarvan zag ik het nut niet in. Het weer in Monaco was perfect, ik kon er in de bergen trainen.” En al verliepen die trainingstochten naar wens, Wellens tempert toch zijn persoonlijke verwachtingen voor deze vijfdaagse rittenkoers.

Sterk zevental
In 2018 schreef Wellens de TRW op zijn naam, maar het is hoogst twijfelachtig of een nieuwe eindzege tot de mogelijkheden behoort.  “Mijn grootste doel is opnieuw het goede gevoel vinden. Maar als de kans zich aandient, ga ik een goed resultaat zeker niet laten liggen. De ploeg is ambitieus. We (Lotto Soudal, red) starten hier met een sterk zevental.”

Maar de doelen van Wellens liggen duidelijk iets later. “Hierna staan respectievelijk de Ronde van Polen (9 tot 15 augustus) en de Benelux Tour (30 augustus tot 5 september) op het programma. Of ik mik op een WK-selectie? Elke Belg wil er dit jaar graag bij zijn. Ook ik zal geen neen zeggen als de bondscoach aan mij denkt”, lacht Wellens. “Maar mij daarvoor in de kijker rijden is vandaag geen prioriteit. Eerst het goede gevoel terugvinden. En als ik het in augustus goed doe in Polen en de Benelux Tour, dan komt die selectie vanzelf.”

Zolder
Tot slot had Wellens het nog over de geannuleerde rit van Verviers naar Herve, knal in het rampgebied na de wateroverlast van het voorbije weekend. “Het is een lastige etappe die wegvalt, dat klopt. Maar laten we vooral niet klagen en blij zijn dat er een rit in de plaats komt, al is het dan een vlakke etappe op het Circuit van Zolder. En de donderdagrit is overigens zwaar genoeg om eventueel nog het verschil te maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.