donderdag 11 april 2024 om 10:54

Tim Wellens ‘heel tevreden’ over voorjaar: “Nu knop snel om naar Tour winnen met Pogacar”

Video Het voorjaar van Tim Wellens zit erop. Nadat de Belg woensdag derde werd in de Brabantse Pijl, richt hij het vizier op de Tour de France. Daar moet hij Tadej Pogacar aan een derde eindzege helpen. In gesprek met WielerFlits keek Wellens terug op de eerste maanden van het seizoen en vertelde hij over zijn aanloop naar La Grande Boucle.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Winnen deed Wellens dit voorjaar niet, maar aan ereplaatsen was geen gebrek. Hij reed in zes wedstrijden top-vijf en stond driemaal op het podium. Zijn resultaten in Kuurne-Brussel-Kuurne (tweede), de E3 Saxo Classic (vierde) en Brabantse Pijl (derde) springen er uit, maar hij was ook op de afspraak in de Omloop Het Nieuwsblad (twaalfde), Strade Bianche (dertiende), Ronde van Vlaanderen (twaalfde) en zijn eerste Parijs-Roubaix (vijftiende).

“Ik ben heel tevreden over mijn voorjaar, ik heb in heel veel koersen meegedaan voor de overwinning”, aldus de 32-jarige renner. “Helaas heb ik geen overwinning, maar het feit dat ik er was en meegespeeld heb, is al heel goed en belangrijk. Niet alleen ik, maar ook mijn ploegmaat Nils (Politt, red.) heeft een heel goed voorjaar gedaan. Als ploeg was het heel goed.”

Tour de France
De knop gaat voor Wellens nu ‘zeer snel’ om richting zijn volgende doelen. “Ik vlieg naar huis, heb een paar dagen verlof, dan ga ik richting hoogtestage, vervolgens is er de Dauphiné, dan weer een hoogtestage en daarop volgt de Tour de France. Die gaan we proberen te winnen met Tadej.”

In 2023 moest Tadej Pogacar het nog zonder Wellens stellen in de Ronde van Frankrijk. De Belg ging vorig jaar hard onderuit in de Ronde van Vlaanderen en brak daarbij zijn sleutelbeen, waardoor de Tour te vroeg voor hem kwam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.