woensdag 10 april 2024 om 17:33

Tim Wellens sluit voorjaar af met podium in Brabantse Pijl: “Vooral bang voor Marijn van den Berg”

Video Tim Wellens was woensdag een van de renners die de Brabantse Pijl kleurde. De coureur van UAE Emirates strandde uiteindelijk op de derde plek, achter Dylan Teuns en winnaar Benoît Cosnefroy. “Ik denk dat we een goede koers gereden hebben als team”, zei hij in het flashinterview na afloop.

Wellens kwam na de voorlaatste keer Moskesstraat voorop te liggen samen met Teuns en Marijn van den Berg. “We reden met zijn drieën vooraan, maar er keerde plots een groepje terug”, doelt Wellens op Benoît Cosnefroy, Joseph Blackmore, Quinten Hermans en Jefferson Alveira Cepeda. “Ik probeerde nog weg te rijden op de laatste helling, maar ik kon het verschil niet maken. Het werd een sprint voor de zege.”

Bij Sporza blikte Wellens in meer detail terug op de finale, waarin Marijn van den Berg even op weg leek naar de zege. De Nederlander was in de laatste kilometers – enigszins verrassend, gezien zijn rappe benen – alleen op avontuur gegaan, maar viel uiteindelijk toch nog stil. “Gelukkig zat Israel-Premier Tech nog met twee man, toen Van den Berg demarreerde. Ik was vooral bang voor hem. Ik probeerde het op de laatste klim, maar kon geen verschil maken. Toen dat groepje terugkwam, demarreerde hij. Maar ze reden hem terug voor de sprint.”

Einde voorjaar
Voor Wellens was de Brabantse Pijl de laatste koers van zijn voorjaar. “Ik heb een heel goed voorseizoen gereden, beter dan verwacht. Ik heb mij laten zien en als ploeg waren we heel sterk. Nu neem ik een paar dagen rust. Daarna ga ik Touretappes verkennen, op hoogte en dan naar het Critérium du Dauphiné. Vervolgens ga ik nog een keer op hoogte om goed te zijn in Tour de France.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.