Giro 2024: UAE Emirates met topfavoriet Tadej Pogacar, heel veel helpers én een sprinter
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2024 om 10:57

Giro 2024: UAE Emirates met topfavoriet Tadej Pogacar, heel veel helpers én een sprinter

UAE Emirates heeft bekendgemaakt welke renners Tadej Pogacar zullen bijstaan in de Giro d’Italia. In zijn jacht op het roze kan de Sloveen rekenen op onder meer Rafal Majka, Felix Großschartner en Domen Novak. Met Juan Sebastian Molano brengt UAE ook een sprinter aan het vertrek.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogacar, die zijn debuut maakt in de Giro d’Italia, geldt als torenhoog favoriet voor de eindzege. De tweevoudig Tourwinnaar won dit jaar al Strade Bianche, de Ronde van Catalonië en Luik-Bastenaken-Luik – telkens op indrukwekkende wijze. Nu is hij klaar voor de Ronde van Italië.

“De voorbereiding op de Giro is heel goed gegaan”, vertelt Pogacar op de site van UAE Emirates. “Ik heb dit jaar tot nog toe niet te veel gekoerst, slechts tien dagen, dus ik voel me nog fris en ben klaar voor mijn eerste Giro. Het is een koers waar ik al lang van droom en het voelt als het juiste moment om ervoor te gaan.”

“Als amateur heb ik veel in Italië gekoerst”, doelt de Sloveen op de seizoenen 2017 en 2018, toen hij op Continental-niveau actief was. “Het is een van mijn favoriete plekken om te fietsen. Ik hou ook van de cultuur en natuurlijk het goede eten. Ik hoop dat ik er een speciale maand van kan maken. Mijn doel is natuurlijk het algemeen klassement. Met Molano hebben we ook nog iemand voor de sprints en we hebben in het algemeen een heel sterk team. Ik kan niet wachten tot de start.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.