Giro 2024: Ben O’Connor kopman van sterke club klimmers Decathlon AG2R
dinsdag 30 april 2024 om 11:18

Giro 2024: Ben O’Connor kopman van sterke club klimmers Decathlon AG2R

Decathlon AG2R brengt de nodige klimmers aan het vertrek van de Giro d’Italia. Kopman Ben O’Connor wordt bijgestaan door onder meer de gebroeders Paret-Peintre. Met Andrea Vendrame beschikt de Franse formatie ook over een gevaarlijke rittenkaper.

Ben O’Connor is bezig aan een goed seizoen, dat hij begon met een zege in de Vuelta a Murcia. In zowel de UAE Tour als de Tour of the Alps eindigde hij als tweede. Tussendoor werd de Australiër ook nog vijfde in Tirreno-Adriatico.

Voor de Giro d’Italia geldt O’Connor als een van de podiumkandidaten. Op jacht naar een topklassering zal hij hulp krijgen van onder meer de gebroeders Aurélien en Valentin Paret-Peintre. Aurélien eindigde onlangs als vijfde in Luik-Bastenaken-Luik, nadat hij een rit had gewonnen in de Tour of the Alps. In diezelfde Tour of the Alps viel ook Valentin op. Hij verrichte veel werk voor O’Connor en eindigde zelf nog als vierde in het eindklassement.

Rittenkaper Vendrame
Terwijl O’Connor en de gebroeders Paret-Peintre goed voor de dag kwamen in de Tour of the Alps, reed Andrea Vendrame sterk in de Ronde van Romandië. De Italiaan sprintte er naar twee tweede plaatsen. In de Giro zal de 29-jarige Italiaan ongetwijfeld de kans krijgen om voor dagsucces te gaan. In 2021 lukte het hem immers al eens om een rit te winnen in de ronde van zijn land.

Decathlon AG2R neemt verder Bastien Tronchon, Damien Touzé, Larry Warbasse en Alex Baudin mee naar Italië. Baudin kan ook een belangrijke rol vervullen voor O’Connor. Getuige zijn tiende plek in de voorbije Ronde van het Baskenland steekt de 22-jarige Fransman in de juiste vorm. Zijn leeftijdsgenoot Tronchon viel begin dit jaar op met een tweede plaats in de Clásica Jaén.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.