Caleb Ewan komt niet boven water: “Ik laat het zelf vaak liggen in de slotkilometer”
Foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2024 om 13:05

Caleb Ewan komt niet boven water: “Ik laat het zelf vaak liggen in de slotkilometer”

Waar blijft toch die eerste straffe stoot van Caleb Ewan? Naar analogie met zijn prestaties in de afgelopen twee jaar, lukt het hem ook nu niet om dichtbij de overwinning te komen in de Giro d’Italia. Komt daar in de sprintersrit naar Cento verandering in?

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De laatste dagen voelde ik me niet zo goed, al sinds de rustdag”, geeft de Australiër van Jayco AlUla aan bij Eurosport. “Hopelijk is het nu beter. Het wordt de laatste sprinterskans voor een tijdje, dus ik hoop om het goed te doen.”

Wat scheelt er dan juist met Ewan? “Het is niet dat ik ziek aan het worden ben, ik heb gewoon vermoeide benen. Als je een grote ronde doet, zijn er altijd momenten dat je je goed voelt en momenten dat het minder gaat. Hopelijk is vandaag zo’n goede dag. Dat het in de voorbije sprints niet liep, lag trouwens volledig aan mezelf. Ik liet het zelf vaak liggen in de laatste kilometer, als ik eerlijk ben. Ik moet uitzoeken hoe ik makkelijker door het peloton kan rijden en het tot die laatste meters te maken.”

Wat dat betreft, is de bochtige finale in Cento ideaal, vindt Ewan. “Technische finales zijn normaal gemakkelijker om door het peloton te navigeren. Ik heb een sterke ploeg om me te positioneren richting die laatste bochten. Ik hoop dat ik me daarin kan mengen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.