Sam Bennett pakt eerste seizoenszege in Vierdaagse van Duinkerke, Sasha Weemaes derde
Sam Bennett, links - foto: P.Ballet / A.Broadway
woensdag 15 mei 2024 om 17:40

Sam Bennett pakt eerste seizoenszege in Vierdaagse van Duinkerke, Sasha Weemaes derde

Het wielerjaar van Decathlon AG2R La Mondiale kan al bijna niet meer stuk. De Franse ploeg wint aan de lopende band in 2024 en daar heeft Sam Bennett nu ook zijn aandeel in. De Ierse sprinter wist woensdag de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke te winnen, wat de eerste seizoenszege betekende in dienst van Decathlon AG2R.

De tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke bevatte iets meer hoogtemeters dan de openingsrit, maar ook nu was een massasprint het meest waarschijnlijke scenario. De vijf gecategoriseerde hellingen tussen startplaats Wimereux en aankomstlocatie Abbeville stelden namelijk niet veel voor. Het finalerondje rond Abbeville was 32 kilometer lang.

In de vlucht van de dag zaten drie renners: Cyrus Monk (Q36.5), Maxime Jarnet en Robin Plamondon. Zij kregen ook nog Gwen Leclainche (Philippe Wagner/Bazin) achter zich aan, maar hij belandde in de welbekende chasse patate. Het drietal aan kop kreeg maximaal acht minuten voorsprong, maar dat liep door werk van Cofidis terug. Ook Lotto Dstny, dsm-firmenich PostNL, Israel-Premier Tech en Decathlon AG2R deden mee op kop.

Te enthousiaste Ackermann overvleugeld door Bennett
Cyrus Monk hield zijn inspanning op kop het langst vol, maar hij werd ruim voor de finish toch in de kraag gevat. Het draaide daardoor uit op een massasprint, waarin Casper van Uden goed werd afgezet maar compleet onder de voet werd gelopen. Pascal Ackermann begon vervolgens vroeg aan zijn sprint, maar dat was duidelijk te vroeg. Sam Bennett won namelijk, dankzij een venijnige sprint, van Paul Penhoët en Sasha Weemaes. De Ier is ook de nieuwe leider.

Bennett zorgt daarmee voor de zestiende overwinning van Decathlon AG2R La Mondiale in 2024. Voor hemzelf is het zijn eerste zege van het jaar Vorig seizoen bleef hij steken op drie overwinningen en vertrok hij uiteindelijk bij BORA-hansgrohe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.