vrijdag 17 mei 2024 om 08:15

Giro d’Italia toch niet saai(?), de keuzes van MVDP en opvolger Merijn Zeeman bekend

Podcast De Giro d’Italia is halverwege en Tadej Pogačar staat met een straatlengte voor op de concurrentie. Gaat hij deze ronde nog in de problemen komen en durven de andere renners uit de top-10 hem aan te vallen? En in hoeverre is de spanningsboog van de Giro terug te zien in de kijkcijfers? In een gloednieuwe WielerFlits Podcast komt het uitgebreid aan bod, net als de keuzes van Mathieu van der Poel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Deze week schuiven Youri IJnsen, Raymond Kerckhoffs, Niels Bastiaens en Nick Doup aan in de podcast bij host Maxim Horssels. Samen met Youri wordt dieper ingezoomd op de olympische keuzes van Van der Poel, die het mountainbiken overslaat en zich volledig focust op de Tour de France en de olympische wegwedstrijd. Waarom maakt hij die keuze? Wat heeft dat voor gevolgen voor de startplek van Nederland in de MTB-wedstrijd?

Later in de WielerFlits Podcast gaat het uitgebreid over de Giro d’Italia. Niels vindt het opmerkelijk dat roze trui Pogačar zich openlijk uitspreekt over het gebrek aan demarrages en dat de Sloveen daarbij juist expliciet Antonio Tiberi noemt als uitzondering. De vraag is of de renners die in de top-10 staan daadwerkelijk nog de hoop hebben om de Giro te winnen. Nick benoemt dat INEOS Grenadiers met Thomas en Arensman nog een tactisch spel kan spelen en dat zij uitspreken voor de eindzege te gaan, maar dat de rest van de klassementsrenners blij zal zijn met een podiumplaats of eindnotering in de top-5. Dat brengt Raymond tot een duidelijke conclusie over de meest spannende strijd die nog gaat komen.

Raymond heeft ook nog nieuws uit het kamp van Visma | Lease a Bike, want de opvolger van Merijn Zeeman is bekend en dat is een opvallende naam. Volgens Raymond maakt de Nederlandse ploeg daarmee een sprong in het diepe. Luister de gloednieuwe WielerFlits Podcast nu om te horen om wie het gaat. Ook hoor je hoe je met korting de gloednieuwe RIDE Magazine bestellen kan!

Luister hier naar de WielerFlits Podcast:


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.