Giro 2024: Tudor debuteert met rittenkapers en sprinter Dainese, Cofidis kiest vol voor de aanval
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2024 om 10:05

Giro 2024: Tudor debuteert met rittenkapers en sprinter Dainese, Cofidis kiest vol voor de aanval

Tudor Pro Cycling maakt zaterdag zijn debuut in de Giro d’Italia. Dat doet het Zwitserse ProTeam met onder meer Alberto Dainese, die voor sprintsucces moet zorgen. Met Michael Storer heeft de ploeg ook iemand die kan jagen op dagsucces in de bergen. Ondertussen heeft ook Cofidis de selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Italië.

Dainese, die bezig is aan zijn eerste seizoen voor Tudor, reed de Giro al tweemaal: in 2022 en 2023. Beide keren wist hij een rit te winnen. Dit seizoen was de Italiaan een tijdje uit de roulatie door een val op training, maar bij zijn rentree schoot hij wel meteen raak in de Région Pays de la Loire Tour. In de voorbije Ronde van Romandië kwam Dainese nimmer aan sprinten toe.

Tudor heeft een sterke sprinttrein op de been gebracht voor Dainese. De 26-jarige renner kan rekenen op onder meer Alexander Krieger, Marius Mayrhofer en Matteo Trentin, die in de iets lastigere ritten mogelijk ook voor eigen succes kan gaan. In de echte bergritten zal het Zwitserse team rekenen op Michael Storer. De Australiër won in de Vuelta a España van 2021 twee ritten en het bergklassement en rijdt dit jaar weer sterk in de rondte. Zo was hij zesde in de UAE Tour en zevende in de Tour of the Alps.

Cofidis
Net als Tudor, start ook Cofidis zonder kopman voor het klassement. Ook bij de Franse ploeg zullen ze mikken op ritzeges, vooral vanuit de vlucht. Daarvoor heeft het team onder meer rasaanvaller Stefano Oldani (ritwinnaar in de Giro van 2022), hardrijder Benjamin Thomas en de ervaren klimmer Simon Geschke. Stanisław Aniołkowski zal zich ongetwijfeld in de massasprints smijten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.