Phil Bauhaus kijkt met ontzag naar sprinttrein van Jonathan Milan: “Bijna onmogelijk om te verslaan”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 17 mei 2024 om 17:47

Phil Bauhaus kijkt met ontzag naar sprinttrein van Jonathan Milan: “Bijna onmogelijk om te verslaan”

Phil Bauhaus is in de dertiende rit van de Giro d’Italia wederom kort geëindigd in een massasprint. De Duitser werd voor de tweede keer derde, maar moest de overwinning weer aan Jonathan Milan laten. De sprinter van Bahrain-Victorious ziet weinig ruimte om de Italiaan te verslaan. “Lidl-Trek heeft in de finale een trein van vijf man”, blikt Bauhaus terug bij Eurosport. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was voor mij een goede finish in de tweede week”, opent Bauhaus. “Ik positioneerde mijzelf goed in het wiel van Milan. In de finale zat Oliveira op rechts van mij en hij was klaar met zijn lead-out. Daardoor moest ik remmen in de laatste 200 meter en dan is het lastig om snelheid te maken. Dan ben je klaar.”

De Duitser zag Jonathan Milan de winst grijpen. Hij lijkt een beetje moedeloos te worden van de overmacht van de Amerikaans formatie. “Het is lastig tegen Lidl-Trek te rijden als zij met vijf man zijn. Je moet wachten in het wiel en hopen dat je het kan volgen. Het is bijna onmogelijk om hem te verslaan in zo’n vorm. Hij is natuurlijk echt heel goed.”

Ten slotte blikt de man van Bahrain-Victorious terug op de waaiervorming in de rit. “We wisten dat het zou gebeuren. Het ging om goed positioneren en het was niet moeilijk om voorin te zitten. Ik kom uit Duitsland, dus ik ben wel gewend aan wind en vlakke stroken”, lacht Bauhaus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.