Tweede rit Tour de Wallonie gaat toch door op Circuit Zolder

dinsdag 20 juli 2021 om 14:09
Tweede rit Tour de Wallonie gaat toch door op Circuit Zolder

foto: Cor Vos

De organisatie van de Tour de Wallonie heeft een alternatief gevonden voor de afgelaste tweede etappe. De rit gaat alsnog door, maar dan op het racecircuit Circuit Zolder voor een rit over 120 kilometer (dertig ronden van vier kilometer). Het startsein wordt gegeven om 15.00 uur.

Gisteren maakte de organisatie bekend dat de tweede etappe geannuleerd werd vanwege de overstromingen in de omgeving van startplaats Verviers. De prioriteit van de hulpverleners gaat momenteel uit naar de slachtoffers van de watersnood. Daarom is er geen ruimte voor het beveiligen van de koers. Nu is er dus op het laatste moment een alternatief gevonden op Circuit Zolder.

“We bedanken het circuit van Zolder voor dit mooie alternatief voor de Tour de Wallonie, een fraai gebaar naar onze nationale feestdag. Zo kunnen we onze renners op woensdag toch een etappe voorleggen”, aldus wedstrijddirecteur Christophe Brandt.

Zolder
Circuit Zolder verwelkomde vaker grote wielerkoersen, zoals het Belgisch kampioenschap van 1963 en de wereldkampioenschappen van 1969 en 2002. Ook finishte hier in 1981 een etappe van de Tour de France, die werd gewonnen door Eddy Planckaert.

Daarnast wordt er op en rond het racecircuit iedere december een veldrit georganiseerd. Jarenlang maakte de cross van Heusden-Zolder op Tweede Kerstdag onderdeel uit van de wereldbeker veldrijden. Sinds vorig jaar is de cross onderdeel van de Superprestige veldrijden. Dit jaar staat de veldrit gepland voor 27 december.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone