Trek stopt als naamsponsor van Baloise Trek Lions
vrijdag 26 april 2024 om 09:20

Trek stopt als naamsponsor van Baloise Trek Lions

Trek zal vanaf 2025 niet meer als hoofdsponsor op de truitjes van crossploeg Baloise Trek Lions prijken. De Amerikaanse fietsconstructeur verlengt haar aflopende overeenkomst als hoofdsponsor met de formatie van Sven Nys niet, zo zegt Nys zelf in Het Nieuwsblad.

Trek volgde in 2020 Telenet op als een van de hoofdsponsors van de ploeg. Het hielp Sven Nys toen uit de nood, maar had eigenlijk nooit de ambitie om langere tijd als hoofdsponsor te fungeren. Trek blijft wel bij de ploeg betrokken als materiaalpartner en zal ook nog steeds op de truitjes prijken, maar niet meer zo prominent als nu het geval is.

“We zijn de beste ploeg op de UCI-ranking, we hebben meerdere van de betere renners aan boord. Ik ga er dus vanuit dat we, samen met de mensen van Golazo, erin zullen slagen nieuwe partners te vinden. Lukt dat niet, dan hebben niet alleen wij maar heeft de cross in het algemeen een probleem”, zegt Nys in de Belgische krant.

Nys heeft met Pim Ronhaar, Thibau Nys, Joris Nieuwenhuis en Lars van der Haar zijn vier kopmannen al langer aan zich gebonden. Ook die andere naamsponsor, Baloise, ligt nog vast tot 2026.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.