Tim Merlier topfavoriet voor eerste sprintrit: “Kan een speciale finale worden”
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2024 om 13:53

Tim Merlier topfavoriet voor eerste sprintrit: “Kan een speciale finale worden”

Drie jaar geleden won Tim Merlier in Novara zijn eerste rit in de Giro d’Italia. Nu vertrekt de derde etappe van de Ronde van Italië vanuit deze plaats en geldt de Belg als topfavoriet voor de dagzege. Slaat hij weer toe?

“Het is een mooie plek om terug te komen”, zei Merlier voor de start bij VTM Nieuws. De sprinter van Soudal Quick-Step kan vandaag zijn achtste seizoenszege boeken, want hij was al zeven keer aan het feest dit voorjaar. “Of ik begrijp waarom men mij ziet als absolute topfavoriet? Gezien mijn begin van het seizoen wel, maar er zijn natuurlijk nog andere kanshebbers. Ik ga in ieder geval mijn rol proberen uit te spelen.”

Merlier is de eerste, lastige ritten van de Giro goed doorgekomen, vertelt hij. “Ik mag heel tevreden zijn over de start van mijn ronde. Ik heb laten lopen waar ik wou laten lopen en heb geen problemen gehad. Maar het is nog lang.”

Er wordt vandaag een sprint verwacht, maar de finale kent nog wel wat oplopende meters. “Het zal een harde finale worden. Dat zorgt misschien ook wel voor een speciale aankomst, waarbij lead outs en sprinters op de limiet zitten. Dat kan het hectisch maken. Maar daar hebben we wel wat ervaring mee.”

Terwijl de andere sprinters hun benen al eens testen bij de tussensprints, hield Merlier zich daar nog koest. Een bewuste keuze? “Gisteren wou ik wel meedoen, maar ik ben het niet gewoon om me daarop te focussen. En het zijn ook nogal dure punten geweest”, doelt hij erop dat er vaak meerdere vluchters vooruit waren en er vanuit het peloton dus maar weinig te rapen viel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.