Fabio Jakobsen hoopt na ‘zware finale’ te kunnen sprinten: “Het is fifty-fifty”
maandag 6 mei 2024 om 12:59

Fabio Jakobsen hoopt na ‘zware finale’ te kunnen sprinten: “Het is fifty-fifty”

Fabio Jakobsen heeft zin in de derde etappe van de Giro d’Italia. Na het pittige openingsweekend, is het vandaag immers eindelijk aan de sprinters. Al benadrukt de Nederlander voor de start wel dat het geen eenvoudige aankomst is in Fossano.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De eerste twee etappes waren zwaar, maar we zijn er oké doorheen gekomen”, vertelt Jakobsen voor de camera van Cycling Pro Net. “Nu gaan we voor de eerste sprintkans. Dus ja, ik ben blij om hier te zijn.”

“Het is een zware finale, met anderhalve kilometer omhoog en dan een sprint. Het hangt er ook vanaf wat je nog in de benen hebt. Ik ga het zeker proberen, maar het niveau ligt hoog en het hangt ook af van de vorm van de dag.”

Tobias Lund Andresen
Jakobsen is de sprinter van dienst bij dsm-firmenich PostNL, maar de Nederlandse formatie heeft ook Tobias Lund Andresen achter de hand. De Deen won in de Ronde van Turkije maar liefst drie etappes. “Ik moet de sprint doen, maar in Turkije heb ik ook laten zien dat ik het aan Tobi kan laten, als de benen niet heel goed zijn. Vandaag is fifty-fifty. Hij is ook in goede vorm. Zo’n aankomst als deze moet ook mogelijk zijn voor hem, maar dit is niet de Ronde van Turkije, dit is de Giro. We gaan dus eerst voor optie één en kijken daarna wat er gebeurt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.