Tim Wellens ook volgend jaar bij UAE Emirates
foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2024 om 08:22

Tim Wellens ook volgend jaar bij UAE Emirates

Update Tim Wellens zal nog een jaar langer te zien zijn in het wit van UAE Emirates. De Belg rijdt namelijk ook in 2025 voor de ploeg van Tadej Pogacar. Dat heeft het team bevestigd aan Het Nieuwsblad.

Wellens maakte na 2022 de stap van het toenmalige Lotto Soudal naar UAE Emirates. Hij tekende een tweejarig contract bij de ploeg uit het Midden-Oosten, met een optie voor een derde jaar. Dat derde jaar zou alleen ingaan als Wellens bepaalde prestaties zou leveren in zijn eerste seizoenen. Aan die voorwaarde heeft de inmiddels 32-jarige renner voldaan.

In 2023 was Wellens een tijdlang uit de roulatie door een val in de Ronde van Vlaanderen. Hij moest daardoor ook de Tour de France missen. Nadien won hij met de Renewi Tour nog wel een rittenkoers in de WorldTour.

Dit seizoen wist Wellens nog niet te winnen, maar hij behaalde wel tal van ereplaatsen. Hij reed in zes wedstrijden top-vijf en stond driemaal op het podium. Zijn resultaten in Kuurne-Brussel-Kuurne (tweede), de E3 Saxo Classic (vierde) en Brabantse Pijl (derde) springen er uit, maar hij was ook op de afspraak in de Omloop Het Nieuwsblad (twaalfde), Strade Bianche (dertiende), Ronde van Vlaanderen (twaalfde) en zijn eerste Parijs-Roubaix (vijftiende).

Update 13 april, 8.15 uur
UAE Emirates bevestigt het langere verblijf van Wellens in een persbericht. De Limburgse schaduwkopman heeft zijn contract met één jaar verlengd, terwijl Mikkel Bjerg tot 2027 bij de superformatie blijft.

“Ik vind hier een goede balans tussen persoonlijke ambities en mijn ploegmaats helpen. Alles hangt af van welke wedstrijd ik rijd, en het is een rol waar ik echt van geniet. Ik voel me vereerd om omringd te zijn door zo’n sterke mensen, niet alleen renners maar ook de staf. Ik heb nog altijd de ambitie om nog enkele jaren op het hoogste niveau te blijven presteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.